Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Κρέμα Καραμελέ


Υλικά

Για την καραμέλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 60 ml νερό
Για την κρέμα 
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 στικ βανίλιας Μαγδαγασκάρης
  • 500 ml γάλα μακράς διαρκείας ή γάλα πλήρες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Εκτέλεση 

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και κάνουμε καραμέλα (μέχρι να έχει ξανθό χρώμα).
  2. Μόλις γίνει η καραμέλα, τη μοιράζουμε σε μιας χρήσης αλουμινίου μπολάκια –ομοιόμορφα, και να πάει στη βάση παντού-, αφήνοντάς τα να κρυώσουν.
  3. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού, ρίχνοντας ταυτόχρονα τη βανίλια στικ και τη ζάχαρη.
  4. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα ολόκληρα αυγά με τους κρόκους αυγών, ρίχνοντας μέσα λίγο ζεστό γάλα και ανακατεύοντας συνέχεια για να πάρει θερμοκρασία το αυγό, και τέλος το ρίχνουμε μέσα στη μεσαία κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρει βράση.
  5. Το περνάμε από το σινουά για να μην έχουμε υπολείμματα και τα σερβίρουμε στα μπολάκια με την καραμέλα.
  6. Τα μπολάκια τα τοποθετούμε σε βαθιά λαμαρίνα με νερό που έχουμε ρίξει μέχρι τη μέση για να μην κόψει (σαν μπαιν μαρί).
  7. Ψήνουμε στους 180 C για 20 λεπτά.
  8. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από την λαμαρίνα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  9. Τα αναποδογυρίζουμε ανάποδα σε πιάτο και είναι έτοιμα να τα προσφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: