Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Χαλβά Φαρσάλων



Υλικά 
  • 160 γραμμάρια Ηλιέλαιο 
  • 400 γραμμάρια Κορν Φλάουρ
  • 800 γραμμάρια Ζάχαρη 
  • 800 γραμμάρια Νερό
  • 100 γραμμάρια Αμύγδαλα αποφλιωμένα λευκά και καβουρδισμένα 
  • 50 γραμμάρια φρέσκο Βούτυρο 
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη για το πασπάλισμα 
Τρόπος Εκτέλεσης 

  1. Τοποθετούμε μέσα σε μια μπασίνα το ηλιέλαιο, το κορν φλάουρ, τα 600 γραμ. ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας με ένα φουέ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν πολύ καλά. 
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια ζάχαρης και τα τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να καραμελώσει. 
  3. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με την καραμελωμένη ζάχαρη το μείγμα από την μπασίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξη το μείγμα μας.
  4. Και όταν αρχίζει να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας τότε το[οθετούμε το καυτό μείγμα μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για ένα λεπτό περίπου στην γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα. 
  5. Τέλος προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ανακατεύοντας ελαφρά. 
  6. Το μείγμα χαλβά φαρσάλων το τοποθετούμε σε μια βουτυρώμένη (με φρέσκο βούτυρο) λαμαρίνα στην οποία την έχουμε βουτυρώση (φρέσκο βούτυρο) της αρεσκείας σας. και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού, να γίνει επίπεδη
  7. Περνάμε από πάνω πάλι με φρέσκο βούρυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και την καίμε με ένα φλόγιστρο μέχρι να καραμελώσει ή ακόμη σε πολύ δυνατό φούρνο (300C) για 2-3 λεπτά. 
  8. Έτοιμο για να δοκιμάσουμε μονο όταν κρυώσει καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: