Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Παραδοσιακό Καλάθι Πρωινού Καταλυμάτων
Μια σημαντική συνεργασία στα πλαίσια του Γαστρονομικού Τουρισμού ξεκίνησε με γερές βάσεις με την ΣΕΤΚΕ "Συνομοσπονδία Επειχειρηματιών Τουριστκών Καταλυμάτων Ελλάδας" προβαίνοντας σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς το σκοπό αυτό και συγκεκριμένα "Καταγραφή και Aποτύπωση όλων των Ελληνικών Καλαθιών Ελληνικού Πρωινού των 13 Περιφερειών με ή χωρίς κουζίνα" με τίτλο:

<Παραδοσιακό Καλάθι Πρωινού Καταλυμάτων>


Τη δημιουργία συγκεκριμένου ενδεικτικού κατάλογου με προτάσεις - προς επιλογή - για 13 καλάθια για το "πρωινό με κουζίνα", ένα ανά περιφέρεια, στο οποίο θα υπάρχει συγκεκριμένη βάση για όλα τα πρωινά σε εθνική εμβέλεια και επιπρόσθετα για κάθε περιφέρεια, στην οποία έχει έδρα ένα κατάλυμα, θα συμπληρώνεται το πρωινό με συγκεκριμένα εδέσματα και προϊόντα (συνήθως ένα ως τρία στον αριθμό κατ' επιλογήν) τα οποία θα χαρακτηρίζουν τις τοπικές ιδιαιτερότητες και θα μπορέσουν κυρίως να προσδώσουν ένα συγκεκριμένο "άρωμα και γεύση" στην κάθε περιοχή καλώντας με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο τους επισκέπτες - πελάτες των καταλυμάτων να έρθουν και να δοκιμάσουν πρωτόγνωρες συνταγές και προϊόντα αντάξια της φήμης της κάθε περιοχής και μοναδικά στο είδος τους. Προς παράδειγμα παραθέτουμε τα εξής:

- Ύπαρξη ελληνικού καφέ παρασκευή σε φωτιά ή χόβολη.
- Ύπαρξη γλυκών κουταλιού ή μαρμελάδων από τοπικά φρούτα
- Ύπαρξη διαφόρων σφολιατοειδων ή πιτών χαρακτηριστικές για την κάθε περιοχή
- Ύπαρξη διαφόρων χωριάτικων λουκάνικων με ιδιαίτερες γεύσεις ανάλογα την περιοχή παραγωγής τους
- Ύπαρξη φρέσκων αυγών και παραγωγή ιδιαίτερων προϊόντων με βάση τα αυγά (π.χ. ομελέτα με διάφορα ελληνικά τυριά ή κρεατοσκεύασματα)
- Ύπαρξη ελληνικής φέτας ή οποιοδήποτε τοπικού κίτρινου ή λευκού τυριού το οποίο χαρακτηρίζει την κάθε περιφέρεια σε συνδυασμό τις περισσότερες φορές με τοπικά προϊόντα δημητριακών (π.χ. παξιμάδι) ή βότανα και μπαχαρικά της περιοχής (π.χ. ρίγανη) που θα αναδεικνύουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των εδεσμάτων.

Αντίστοιχα θα δημιουργηθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος τυποποιημένων προϊόντων με συγκεκριμένες προτάσεις για την κάθε περιφέρεια, επομένως συνολικά θα προταθούν 13 καλάθια για "πρωινό χωρίς κουζίνα". Παράδειγμα πρωινού χωρίς κουζίνα για ένα κατάλυμα:
- Συσκευασμένο ή χύμα ελληνικό μέλι ή μαρμελάδα από την ευρύτερη περιοχή του καταλύματος (ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες, συνεταιρισμούς και παραγωγές του τόπου)
- Φρούτα εποχής, εθνικής και τοπικής αγροτικής παραγωγής
- Συσκευασμένο ελληνικό βούτυρο γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο ή γιδινο)
- Συσκευασμένα ελληνικά κρεατοσκεύασματα (αλλαντικά) & τυριά της ευρύτερης περιοχής
- Ελληνικό γιαούρτι συσκευασμένο
- Προσφορά ορεκτικού με κουβέρ (το κουβέρ πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά ελιές, ή/και πάστα ελιάς, ή/και τοπικό ορεκτικό).Δεν υπάρχουν σχόλια: