Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Μαρμελάδα Πορτοκαλιού με Μπαχάρι



Υλικά



  • 4 τεμάχια Πορτοκάλια
  • Ζάχαρη
  • 1 τεμάχιο Λεμόνι 
  • 3-4 κόκους μπαχάρι ή πιπέρι τριμένο 
Τρόπος Παρασκευής 

  1. Πλένουμε πολύ καλά και ξύνουμε με τον λεπτό τρίφτη την εξωτερική πικρή φλούδα των πορτοκαλιών.
  2. Τοποθετούμε το ξύσμα πορτοκαλιού μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν και κάθε φορά που βράζουν, αλλάζουμε νερό μέχρι να ξεπικρίσουν και μαλακώσουν.
  3. Τα σουρώνουμε και κόβουμε σε φέτες το περιεχόμενο των πορτοκαλιών βγάζοντας τα κουκούτσια και τις άσπρες ίνες.
  4. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ το μείγμα πορτοκαλιού.
  5. Σε μια κατσαρόλα μετράμε τον πολτό πορτοκαλιού και περίπου ίσι ποσότητα ζάχαρης (και λιγότερη ποσότητα ζάχαρης θα είναι λιγότερο γλυκιά), και αρχίζουμε σε σιγανλη φωτιά να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσει στην κατσαρόλα.
  6. Όταν δέσει η μαρμελάδα, ρχνουμε ζωμό από 1 λεμόνι και αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και κάποιο επιπλέον μπαχαρικό να δώσει ένα διαφορετικό άρωμα πχ μπαχάρι.ή με κάποιο λικέρ. κλπ. 
  7. Το βάζουμε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγός και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: