Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Στιφάδο Αγριογούρουνο στην γάστρα




Υλικά



  • 1 κιλό Αγριογούρουνο σε μερίδες μικρές
  • 1 κιλό Κρεμμυδάκια 
  • 3 σκελίδες Σκόρδο
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • Μπαχαρικά διάφορα
  • 2 φρέσκες Ντομάτες
  • 1 κούπα Ελαιόλαδο 
  • 2 κτς Ξίδι
  • Αλάτι, Πιπέρι 
Μαρινάδα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί 
  • Ξίδι
  • 1 μεσσάιο κρεμμύδι
  • 1 τεμάχιο καρότο, σέλινο, μαιντανό 
  • 1 φύλλο Δάφνης και Γαρύφαλλο 
  • κόκκους από Μαύρο Πιπέρι 
Τρόπος Εκτέλεσης 

  1. Σε ένα πολύ βαθύ μπολ Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της Μαρινάδας σε σκέυος που έχει καπάκι. 
  2. Πλένουμε το Αγριογούρουνο πολύ καλά και το στεγνώνουμε καλά, και στο τέλος το προσθέτουμε σε κομμάτια της αρεσκείας σας.
  3. Το ανακατεύουμε το κρέας με την μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψηγείο για 1 ημέρα περίπου. 
  4. Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε το κρέας από τα υγρά της μαρινάτας και το τοποθετούμε στην γάστρα μας. 
  5. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια αφαιρώντας τις φλούδες χωρίς να τις κόψετε, και τα ξεπλένενουμε ρίχνοντάς μέσα στην γλάστρα.
  6. Ξεφλουδίζουμε και τις Ντομάτες, και τις ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στην γάστρα. 
  7. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ρίχνουμε το μπαχάρι, τα φύλα δάφνης, περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και ένα φλιτζάνι από την μαρινάτα και ανακατεύουμε ελαφρά. 
  8. Σκεπάζουμε το σκέυος με το καπάκι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170C για 3 ώρες περίπου. 
  9. Μόλις δούμε ότι είναι πολύ καλά ψημένο το αγριογούρουνο το τοποθετούμε στην πιατέλα και το σερβίρουμε.... 
Καλή Όρεξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: