Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Επίσημη εορταστική εκδήλωση διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «

Μια λαμπερή επίσημη  εορταστική  εκδήλωση διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «ΗΓΕΧΟΡΟΣ» την Κυριακή 15/01 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.
Ο Ηγέχορος καλωσόρισε το 2017 με την υπόσχεση να συνεχίσει το ταξίδι στην παράδοση, ταξιδεύοντάς μας σε όλη την Ελλάδα, μέσα από παραδοσιακούς χορούς, δρώμενα, ήθη και έθιμα προβάλλοντας αξίες και ιδανικά του παρελθόντος!
Ο ΗΓΕΧΟΡΟΣ αφιερώνει τη φετινή χρονιά στον Ελληνικό Πολιτισμό, γι΄ αυτό δημιούργησε ένα ημερολόγιο αφιέρωμα για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO λόγου τέχνης και επιστημών ΕΛΛΑΔΟΣ.
Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες :
-O Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης, για τις συνεχής δωρεές και χορηγίες σε ομάδες άμεσης κοινωνικής περίθαλψης και για το μνημείο που δημιούργησε πριν ένα έτος στον Αερολιμένα Αθηνών, προς τιμήν των ψυχών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.
-Το ΙΕΚ Γλυφάδας  που παράγει ένα αξιόλογο έργο στο χώρο της εκπαίδευσης  παρά το δύσκολο των καταστάσεων καθώς και τους εθελοντές μαθητές που επιμελήθηκαν το γαστρονομικό κομμάτι της εκδήλωσης!
-Ο γνωστός Ζακυνθινός Σεφ κ. Κων/νος Μουζάκης, ο οποίος έχει ήδη βραβευτεί ως Chef Europe και μας έκανε όλους εθνικά υπερήφανους. Κατέχει τη θέση ως Διευθυντής Γαστρονομίας και υπεύθυνος επισιτισμού στις μόνιμες κοινωνικές δομές του Ομίλου UNESCO Πειραιώς, είναι διευθυντής Επτανησιακής Γαστρονομίας στην Ένωση Επτανήσων ΕΛΛΑΔΟΣ, εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ και στα ΔΙΕΚ Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ.
-Η καταξιωμλενη συγγραφέας best sellers βιβλίων και δημοσιογράφος Αναστασία Κορινθίου για την προσφορά της στον πολιτισμό μέσα από τα βιβλία της που αγγίζουν κοινωνικά θέματα αλλά και για την προσφορά της στον άνθρωπο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, η Αντιδήμαρχος κ. Άννα Πάσχου, ο Ιδιωτικός Ερευνητής κ. Γεώργιος Τσούκαλης και εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του Πολιτισμού, της Πολιτικής και των Μ.Μ.Ε.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Αναστασία Κορινθίου που κατέπληξε τους παρευρισκόμενους με το δικό της μοναδικό τρόπο να χειρίζεται το λόγο της μέσα από συναισθήματα.Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ηγέχορου, κ.  Γεωργία Παράσχου. Τους χορούς και τον τομέα της λαογραφίας υπογράφει ο Χοροδιδάσκαλος και Πρόεδρος Ηγέχορου κ. Κων/νος Τουλάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: