Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Εξωστρέφεια-Μάρκετινγκ & Ελληνική Γαστρονομία”
Ημερίδα με θέμα “Εξωστρέφεια-Μάρκετινγκ & Ελληνική Γαστρονομία”, κατά την οποία θα παρουσιασθούν βασικά θέματα σχετικά με το εξαγωγικό μάρκετινγκ, τις εξαγωγές σε βασικές αγορές όπως στην αγορά της Ρωσίας, την χρηματοοικονομική ανάλυση του τομέα ελαιολάδου και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, καθώς και θέματα γαστρονομίας και προβολής της ελληνικής κουζίνας, συνδιοργανώνουν η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ» και το Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας «ΙΕΓ». 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/1/17 και ώρα 12:00 έως 14:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, στο πλαίσιο και στον χώρο της έκθεσης “ ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017” (Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας - Ελληνικό, Αθήνα).

Εισηγητές θα είναι επιστήμονες, σύμβουλοι, στελέχη των τομέων που αναλύονται καθώς και Μέλη των συνδιοργανωτών φορέων (συνημμένο το Πρόγραμμα των εισηγήσεων). Μετά το πέρας των εισηγήσεων οι ομιλητές θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των συνέδρων και θα γίνει σχετική συζήτηση.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των εμπλεκομένων σε όλες τις φάσεις παραγωγής, συσκευασίας, τυποποίησης, εμπορίας και εξαγωγής ελαιολάδου και ελιάς, οι ασχολούμενοι με την γαστρονομία και τον τουρισμό, η καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τους εν λόγω τομείς, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συνέδρων.
Σε ενδιαφερόμενους σπουδαστές και φοιτητές θα δωθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 2103238856 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
12:00 - 12:15  Χαιρετισμοί εκπροσώπων Διοικητικών Συμβουλίων των συνδιοργανωτών.

12:15 - 12:30  “BRANDING & MARKETING: Mόδα ή Aναγκαιότητα;

Νίκος ΚόκκινοςΣύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων.

     12:30- 12:45  Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου ελαιολάδου: Επίπεδο βιωσιμότητας των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης (Ανακοίνωση αποτελεσμάτων σχετικής έρευνας της FBS)
     
     Δημήτρης  ΚαμπούρηςΓενικός Διευθυντής F.B.S, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικός επιστήμονας σε θέματα χρηματοοικονομικής διοίκησης και εξυγίανσης επιχειρήσεων.
12:45- 13:00   «Ανάπτυξη της αγοράς ελαιολάδου στη Ρωσία». 
Κωνσταντίνος  ΠορτοκάληςΟικονομολόγος, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος ανάπτυξης εργασιών και επικοινωνίας της FBS.
13:00- 13:15   «Επτανησιακή Γαστρονομία & Τουρισμός». 
Κωνσταντίνος Μουζάκης, Executive chef, Μέλος ΙΕΓ.
13:15- 13:30   «Το Ελαιόλαδο στην Γαστρονομία». 

Στέλλα Θεοδοσίου, Στέλεχος ΣΕΒΙΤΕΛ, Μέλος ΦΙΛΑΙΟΣ

13:30 - 14:00  Ερωτήσεις - Συζήτηση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ της Ημερίδας :κ. Δημήτρης Μιχαιλιδης, Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: