Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Ντιπ από Πιπεριές Φλωρίνης και Φιστίκι Αιγίνης.


Υλικά
  • 1 κιλό Πιπεριές Φλωρίνης 
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδες σκόρδο 
  • 100 γραμμάρια Φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κτγ Ξίδι 
  • Αλάτι και Πιπέρι 
Τρόπος Εκτέλεσης 
  1. Πλένουμε πολύ καλά και με άφθονο νερό τις πιπεριές μας, τις σκουπίζουμε καλά και τέλος τις λαδώνουμε. 
  2. Τις τοποθετούμε τις πιπεριές σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε στους 180C, μέχρι να μαλακώσουν και έως ότου πάρει χρώμα η φλούδα της πιπεριάς. 
  3. Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τις πιπεριές τότε τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια. 
  4. Τοποθετούμε μέσα σε μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, το φιστίκι Αιγίνης, το ελαιόλαδο και το ξίδι. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για λίγο μέχρι να πολτοποιηθούν και ομοιογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και βλέπουμε πόσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε να ρίξουμε μέσα, ανακατεύοντας πάλι. 
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα μας μέσα σε γυάλινο βάζο και το σκεπάζουμε πολύ καλά. 
  6. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε σαν ντιπ μπορούμε να το σερβίρουμε σε ωραία μικρά βαθιά μπολ και συνοδεύονται με κράκερς ή κριτσίνια ή φρυγανισμένο ψωμί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: