Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Γίδα βραστή




Υλικά


2 κιλά γίδα λαιμό
100 γραμμάρια  βούτυρο φρέσκο
4 τεμάχια κρεμμύδια 
6 τεμάχια καρότα 
1 ματσάκι σέλινο 
6 τεμάχια πατάτες 
50 γραμ. χυμό από λεμόνι 
2 ολόκληρα γαρίφαλα
2 κτγ διάφορα μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
Εκτέλεση

  1.  Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές. 
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το καρότο (σε ροδέλες) και το σέλινο (ψιλοκομμένο) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά επιπλέον. 
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να καλύψει το κρέας και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα γαρίφαλα και τα διάφορα μπαχάρι. 
  4. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε μέτρια φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει. 
  5. Στην αρχή του βρασμού πρέπει να αφαιρέσουμε με τρυπητή κουτάλα από την επιφάνεια του υγρού τον αφρό που σχηματίζεται. 
  6. Μόλις περάσουν τα 90 λεπτά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε ξανά το φαγητό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 50 λεπτά επιπλέον.
  7. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και αφαιρούμε το κρέας από το ζουμί με τρυπητή κουτάλα. 
  8. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι,προσθέτοντας και όλα τα υλικά που έχει μέσα η κατσαρόλα μέσα σε μια μπολιέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: