Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



Υλικά 



  • 10 τεμάχια Καρότα
  • 400 γραμμάρια Κιμά 
  • 1/2 κούπα Ρύζι
  • 2 τεμάχια Κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο 
  • Πιπέρι λίγο 
  • 1 ποτήρι Αυγολέμονο 

Εκτέλεση 


  1. Παίρνουμε τα καρότα, τα καθαρίζουμε από έξω μετά τα πλένουμε και βγάζουμε την ψίχα του καρότου, από το κέντρο. 
  2. Ζυμώνουμε σε ένα μπολ καλά τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι και τον μαϊντανό και την ψίχα του καρότου. 
  3. Παίρνουμε τα καρότα και τα γεμίζουμε στο κέντρο με το μείγμα του κιμά και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου το ένα κολλητά με το άλλο.
  4.  Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά περίπου πάντα με την επίβλεψη μας.
  5.  Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περνάμε από το αυγολέμονο από πάνω και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: