Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Ανασκόπηση 2016 Κωνσταντίνος Μουζάκης

Εεεεε …...ναι, έφτασε το τέλος του, το 2016!!!

Η χρονιά αυτή είχε πάλι απ όλα, ευχάριστες και μεγάλες συγκινήσεις από τον χώρο  της γαστρονομίας και του τουρισμού, σχέδια που πραγματοποιήθηκαν και αποτέλεσαν σταθμό, δημιουργώντας σημαντικές εξελίξεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και ακόμη και πολλές βραβεύσεις από ανθρώπους που στο πρόσωπό μου αναγνώρισαν το έργο, που είχα την τιμή να προσφέρω, ίντριγκες  αλλά και καταστάσεώς που με έκαναν να γνωρίσω τους πραγματικούς συνεργάτες!! Όλα ήταν συγκλονιστικά αλλά και τυχερά μέσα από τους δύσκολους καιρούς που περνάμε σαν χώρα, και σαν λαός …… Έφτασα σε τέτοιο επίπεδο στην επαγγελματική καριέρα μου και αυτό το χρωστάω σε συνεργάτες, συναδέλφους και φίλους που είναι ελάχιστοι……
Τελικά η αξία της επαγγελματικής καριέρας είναι αποκλειστικά διαχρονική και όσο περισσότερα αγωνίζεσαι και δημιουργείς, άλλα τόσα σου φέρνει η ζωή…..  Και επειδή κάνω την εσωτερική ανασκόπηση μου, θέλω να την μοιραστώ μαζί σας όλες τις θετικές και αρνητικές καταστάσεις και τις ποιο σημαντικές που νομίζω για το 2016….
Είχα ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα, να παραβρεθώ ανάμεσα σε σπουδαστές του Future Business School, που επενδύουν για το αύριο, ετοιμάζοντας ένα πρότυπο project με θεμα VISIT_GREECE 2016 για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Τουρισμού.
Ιδιαίτερη τιμή που για μια ακόμη φορά είμασταν δίπλα στα παιδιά και τους γονείς στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας. Μιλήσαμε με τις νέες μαμάδες και θείες SOS για θέματα μαγειρικής, συνταγών, πολιτισμού και εκπαίδευσης, για την κατάλληλη προετοιμασία τους.
Παράλληλα την Ημέρα Γαστρονομικού Βιβλίου την 1η Απριλίου -μία γιορτή γαστρονομίας και μαγειρικής, αρωμάτων, γεύσεων και προώθησης τοπικών συνταγών κυρίως χωρών της Αμερικής και της Ευρώπης. σε άρθρο μου που έγραψα στο ert.gr
Παραβρέθηκα σαν ομιλητής στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ρόδου «Γεύσεις από τον τόπο μας»
Είχα μια πολύ σημαντική συνέντευξη  στο περιοδικό food service για την Γαστρονομία.
Στην άτυπη επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού για την Εναλλακτική μορφή τουρισμού που είναι ο Γαστρονομικός Τουρισμός.
Συνεργασία με την ΕΡΤ για πρότυπες συνταγές στο site της Ραδιοτηλεόρασης.
Άλλη μια ημερίδα έγινε από τον Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, με θέμα «Ο Γαστρονομικός Τουρισμός στο Πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής και την Τοπική Κουζίνα της Ελλάδας»,στον Αστέρας Βουλιαγμένης.
Ήμουν ομιλητής στο Συνέδριο για τις εξαγωγές Ελαιολάδου
Και παράλληλα εισηγητής στο συνέδριο «Η Ελλάδα του 365 NON STOP TOURISM»
Μια μεγάλη τιμή ως Panel Leader στα βραβεία ανώτερης γεύσης (Taste Olymp Award) που είχαν όλα τα επώνυμα (όχι χύμα) επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά  Αξιολόγηση μοναδικών Τροφίμων & Ποτών από Ελλάδα και εξωτερικό.
Άλλη μια ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο με τον
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία Μοσχάτου διοργανώνουν και με θέμα 
'Μεσογειακή Διατροφή στην Παιδική Ηλικία- Παιδική Παχυσαρκία- Παιδικός Διαβήτης'
Ταξίδι στην Πορτογαλία και παρουσίαση της Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας.
Σημαντικό και με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού που διοργάνωσε το ΤΕΙ Αθήνας με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων 
Άλλο ένα συνέδριο με εξαγωγή Ελαιολάδου τον Νοέμβριο ως εισηγητής και τέλος παραβρέθηκα στο  7ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας που διεξήχθη τον Δεκέμβριο.
Συνεργασία με το group Atlantica, Λούλη, Σιβιτανίδειος, ΣΕΤΚΕ με την Lemnos Gastronomy, Περιφέρειες Δήμους, Επιμελητήρια, EXPOTROF, Υπουργείο Τουρισμό (Γαστρονομικός Τουρισμός), CEUCO, και πολλές άλλες....

Ήταν πολύ δημιουργική, εποικοδομητικά αποτελεσματική από τις προηγούμενες χρονιές με πολλές συναντήσεις, επαφές, ταξίδια για την προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, για φιλανθρωπικούς σκοπούς και όχι μόνο.
Νιώθω τυχερός καθώς και για την βοήθεια των συνεργατών μου και καλών φίλων & συναδέλφων, παλαιών και καινούργιων, γιατί χωρίς την στήριξη και την συμπαράσταση τους, έχω φτάσει να είμαι:

·              CHEF EUROPE 2015”
·              Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
·              Διευθυντής της Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.
·              Panel Leader "Tasty Olymp Awards"
·              Executive Private Chef/Catering
·              Μέλος στην CEUCO
·              Μέλος στο Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας
·              Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
·              Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece).
·              Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).
·              Μέλος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επιχειρήσεων Τροφίμων ΕΦΕΤ
·              Πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος εκπαιδευτής στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ.
·              Πιστοποιημένος στην Ευρω-Ασιατική Διδασκαλία των ΟμίλωνUNESCO.
·              Εκπαιδευτής στα ΔΙΕΚ, περιφέρεια Αττικής


Ήταν μια χρονιά που υπήρχαν δοκιμασίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και είχα την ευκαιρία και πάλι φέτος να κάνω συναντήσεις με μεγάλες προσωπικότητες.

Χαμογελώ και χαίρομαι γιατί επέλεξα να έχω δίπλα μου μόνο   ανθρώπους που άξιζαν να είναι στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. 
Καινούργιους, φίλους καρδιάς που απόδειξαν ότι είναι δίπλα μου και κοντά μου όπως και εγώ μαζί τους σε κάθε τους βήμα .
Αποδείχθηκε     ότι   η Ελληνική   κουζίνα   δεν χρειάζεται κόπο και θυσίες,   παρά μόνο αγάπη ,ένα χαμόγελο και πολύ όραμα με σεβασμό και αξιοπρέπεια πάντα   …
Ήταν μια χρονιά που αποφάσισα να κάνω πράξη, σκέψεις και επιθυμίες μου.

το 2017 έχει πολλές εκπλήξεις που δεν το φαντάζεται κανείς!!! 

Ευχαριστώ επίσης θερμά τους: Ιωάννη Μαρωνίτη, Περίκλης Λύτρας, Νίκο Φωτιάδη,  Ηλία Ιωσηφέλη, Νίκο Δαούτη, Λευτέρη Καραντάνη, την Γεωργία Παράσχου, τον Νίκο Κατσαρό, την Αντωνία Τριχοπούλου, την Ιωάννα Μπαριτάκη, τον Γιώργο Πρωτόπαππας, τον Π.Παπαδάκη, τον Ν.Καίτσας, την Α. Λυγγρή, τον Π. Σοφιός  , την αγαπημένη μου Γεωργία Παράσχου, τον Θεοφάνη Γεωργόπουλο, την Εύα Μποναζούντα, την Μάγδα Πειστικού, την Μαρίνα Πούλιου, την Θεοδώρα Καλογεράκου, τον Βασίλης Βασιλόπουλος, τον Νίκος Αγγελίδη, τον Γιώργος Κουβέλης, τον Παύλος Αλεξάνδρου, τον Λάζαρος Κολάξης, τον Γιώργο Χλούπη, τον Ιωάννη Φεστερίδη,τον Γιώργο Ρεμπή, τον Κομματά. τον Π. Παπαλέξη και  όλους τους συνεργάτες από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και από το Παιδικό Χωριό SOS Ελλάδας και φυσικά όσοι ήταν δίπλα μου από την οικογένεια μου και φίλους μου ακόμη και με όσους έκανα  συνεργασίες όπως την Τζένη Χαραλαμπίδου και τους Δημήτρης Σουλιώτης, Νάντια Καδά, Δημήτρης Κυριακός  και  πολλούς ακόμη που θέλω ολόκληρο ευρετήριο αλλά όπως η απίστευτη πρόσφατη συνεργασία με τον Γ. Μακρής, Ι. Κουφός, τον Γ. Μαστροδημήτρη, τον Αν. Μπαλανίκα και Νίκο Χριστοφόρου, την Γ. Κακλιά, την Ντίνα Νικολάου, τον Αθ. Σκούρα, τον Κ. Κωβαίο, την Λίλα Καραποστόλη!!!


Σας ευχαριστώ για όλα όλους σας!!! Συνεχίζουμε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: