Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

7ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

    7ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας
    3 & 4 Δεκεμβρίου 2016
    Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας
    Αίθουσα Β΄

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
    ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
    Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ , π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
    ΜΕΛΗ:
    • Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής
    • Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
    • Β. Ντούρaς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας
    • Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»
    ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
    Προεδρείο: Ν. Κατσαρός -  Β. Ντούρας – Ν. Εμμανουήλ
                                                                                                                             
    10.00 - 10.15   Προσέλευση - Εγγραφές
    10.15 – 10.30   Χαιρετισμοί
    10.30 - 11.00  Διατλαντική Εμπορική Συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ(ΤΤΙΤ):  Απειλή για
                  το Μέλι και τα Προϊόντα του
                         Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος
                          ΕΦΕΤ
    11.00 – 11.30   Oι Μελισσοβοσκές των Ψευδο-Aλπικών Περιοχών της Ελλάδος:
              Ένας Ανεκμετάλλευτος Πλούτος για τη Μελισσοκομία μας;
                          Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
    11.30 – 12.00   Μέλισσα και Περιβάλλον: Ο Δρόμος της Συνύπαρξης.
                           Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλογών    
                           Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.)
    Προεδρείο: Κ. Καρατάσου, Η. Χαλακατεβάκης, Μ. Πούλιου
    12.00 – 12.30  Σύγχρονοι Μέθδοι Παραγωγής Βασιλικού Πολτού και Βασιλισσών.
                           π. Ε. Καρακάσης, Ιερέας, Γεωπόνος(Μεταπτυχιακό Γενετικής Βελτίωσης)
    12.30 – 13.00    Μέλια ΠΟΠ στην Ελλάδα – Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης   
    Η. ΧαλακατεβάκηςΠρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»,  
    Μέλος ΔΣ Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων
    Κυψέλης 
                     
    13.00 – 13.30   Τυποποίηση και Ανάδειξη της Ιδιαιτερότητας του Ελληνικού Μελιού και των
                   Προιόντων Μέλισσας
                      Α. Τσουκαλάς, Διευθυντής Αειφορίας και Κοινωνικής Ευθύνης Apivita
                        
    13.30 – 14.00   Το Ελληνικό Μέλι ως Επώνυμο Προϊόν
                          Φ. Γκουλιαδίτη , Γεωπόνος MSc, Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής
    14.00 – 14.30   Η Ελληνική Μελισσοκομία Μοχλός Βιώσιμης Ανάπτυξης
                    Β. Ντούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας       
                            (Ο.Μ.Σ.Ε.)      
    14.30 – 15.00   Επιχειρηματικότητα στην Μελισσοκομία
                           Ε. Κονδύλης, π. Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ
    15.00 – 15.30   Διατροφικές Ιδιότητες του Μελιού
                     Μ. Πούλιου, Γεν. Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης  Τεχνολόγων
                   Τροφίμων, Τεχνολόγος Τροφίμων  MSc
    15.30 - 16.00   Μέθοδοι Δημιουργίας Επίλεκτων Βασιλισσών
                             Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιoυ Συνεταιρισμού
                           Αφαρμάκου Βιολογικής Μελισσοκομίας «Ο Αίας»
    16.00             Διάλειμμα
    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
    Προεδρείο:  Γ. Σειραγάκης, Κ. Μουζάκης, Δ. Μιχαηλίδης
    18.00               Προσέλευση Συνέδρων
    18.00 – 18.30   Ισχυρισμοί Υγείας & Διατροφής με Βάση τον Κανονισμό 432/2012 για το
                    Ελληνικό Μέλι.
                     Γ. Σειραγάκης,  Δ/ντής εργαστηρίων FoodAllergensLab  (Eλλάδα, Κύπρος,
                      Πολωνία)
    18.30 – 19.00   Το Mέλι στην Ελληνική Κουζίνα
                              ΚΜουζάκης,Chef
    19.00 – 19.30  Συνεταιριστικές Δράσεις στην Μελισσοκομία
                         Δ. Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος  «Αγρονέα»
    19.30 – 20.00  Από το Χωράφι στο Ράφι - Δίνοντας Υπεραξία στα Αγροτικά Προϊόντα
                         Ι. Καρυπίδης, Δ/νων σύμβουλος Stayia Farm
    ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
    Προεδρείο:   Δ. Καλογρίδης,  Α. Τσαγκαράκης, Ν. Μελισσουργός
    10.00               Προσέλευση Συνέδρων
    10.00 – 10.30  Το Μέλι ως Παράγων Υγείας, Ευζωίας, Μακροζωίας και Οικονομικής
                   Ανάπτυξης
                       Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ , π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
    10.30 – 11.00  Τα Προιόντα της Μέλισσας στην Καθημερινή μας Διατροφή
                          Κ. Απέργη, Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Τμήματος Επιστήμης
                          Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος ΕΔΔΕ
    11.00 – 11.30   Η Μελισσοκομία στην Ελλάδα και Επιδοτήσεις
                          Δ. Καλογρίδης, Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών        
                          Ασπόνδυλων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
    11.30 – 12.00   Εργαστηριακοί ‘Ελεγχοι Ποιότητας, Νοθείας & Επιμόλυνσης Μελιού,  
                    Βασιλικού Πολτού, Γύρης και άλλων Προϊόντων Μελιού.     
                           Ν. Ηλιόπουλος, Χημικός, Διευθυντής HELLASCHEM
    12.00 – 12.30   Προγράμματα Στήριξης Επενδύσεων στον Αγροτικό Χώρο «Εστίαση στον
                    Μελισσοκομικό Τομέα»
                      Μ. Σμύρης, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (Ε.Μ.Π)                
    12.30 – 13.00  « Προοπτικές επιτυχίας στην επιχειρηματική μελισσοκομία»
                          Α. Τσαγκαράκης, Μέλος Ε∆ΙΠ, Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας και   
                          Εντομολογίας ΓΠΑ , Εκπαιδευτής Μελισσοκομίας ΙΓΕ
    13.00 – 13.30   Η Αναγκαιότητα Σύστασης Μελισσοκομικού Συμβουλίου. Οφέλη και  
                    Προοπτικές.
                           Χ. Χριστοδούλου, Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων.
    .13.30 – 14.00   Το Μουσείο Μέλισσας (Bee Museum) στο Νησί της Ρόδου και η Aπήχηση του
                    στη Μελισσοκομία και στην Κοινωνία.
                           Ν. Μελισσουργός, Μουσείο Μέλισσας
    14.00 – 14.30  Μελισσοκομικά Προϊόντα και Καινοτομία
                          Κ. Γαρδίκης, Φαρμακοποιός MSc, PhD, Επιστημονικός Διευθυντής APIVITA
    ° ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: