Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Σουφλέ Λαχανικών



Υλικά 




  • 500 γραμμάρια Σπανάκι 
  • 1 ματσάκι Ρόκα 
  • 3 φρέσκα Κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι Άνηθο
  • 1/2 ματσάκι Μαϊντανό
  • 3 φλυτζάνια Μπεσαμέλ 
  • 4 Κρόκοι Αυγών 
  • 5 Ασπράδια Αυγών 
  • 300 γραμμάρια Κεφαλοτύρι 
  • Αλεύρι και Βούτυρο για άλειμμα της Φόρμας
Τρόπος Παρασκευής 

  1. Καθαρίζουμε το φρέσκο σπανάκι και το ξεπλένουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια το βράζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Στο τέλος το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Καθαρίζουμε την ρόκα την κόβουμε και την ζεματίζουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, και στο τέλος τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπολ με το σπανάκι.
  3. Στο μπολ με το σπανάκι, την ρόκα και το κρεμμύδι ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κεφαλοτύρι, τους κρόκους αυγών που έχουμε χτυπήσει ελαφρά και την μπεσαμέλ, ανακατεύοντας το μείγμα μας πολύ καλά. 
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα μας με το σπανάκι, ανακατεύοντας ελαφρά, με μια σπάτουλα. 
  5. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ ή φόρμα ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας, απλώνοντας το ομοιόμορφα. 
  6. Τοποθετούμε την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το σουφλέ λαχανικών στους 180C για 45 λεπτά περίπου.
  7. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: