Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Φραγκόκοτα με κονιάκ και ξινόμηλα




Υλικά 


  • 1 τεμάχιο Φραγκόκοτα του 1 1/2 κιλό 
  • 1 τεμάχιο Λεμόνι 
  • 1 ποτήρι του νερού Κονιάκ 
  • 250 γραμμάρια Κρέμα Γάλακτος
  • 1 κλαδάκι Θυμάρι
  • 1 κλαδάκι Μαντζουράνα 
  • 3 τεμάχια Ξινόμηλα 
  • 8 κτσ Φρέσκο Βούτυρο Γάλακτος
  • 1 κτσ Ζάχαρη 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σαφράν 
Τρόπος Παρασκευής 

  1. Πλένουμε πολύ καλά την Φραγκόκοτα αφαιρώντας προσεκτικά φτερά και πούπουλα.
  2. Κόβουμε ένα λεμόνι στην μέση και το τρίβουμε προσεχτικά εξωτερικά και εσωτερικά και το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Φρέσκο Βούτυρο και σοτάρουμε την Φραγκόκοτα μέχρι να πάρει ομοιόμορφα χρώμα, και ταυτόχρονα ρίχνετε το κονιάκ και το σβήνουμε, ανάβοντας φωτιά (Φλαμπέ).
  4. Τέλος τοποθετούμε την Φραγκόκοτα με τα ζουμιά σε ταψί προσθέτοντας την Μαντζουράνα , το Θυμάρι, το Σαφράν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 90 λεπτά. 
  5. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 4 κτσ φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε τα καθαρισμένα ξινόμηλα, σοτάροντας μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα, και πασπαλίζοντας με ζάχαρη, αφήνοντάς τα να καραμελώσουν. 
  6. Αφαιρούμαι το ζουμί από το ταψί με την Φραγκόκοτα και την ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει σε μέτρια φωτιά. 
  7. Μόλις ψηθεί η Φραγκόκοτα την τοποθετούμε σε μια πιατέλα μαζί με τα καραμελωμένα μήλα και περιχύνετε με την σάλτσα. 
  8. Έτοιμη για να την σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: