Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Τούρτα με Μους Σοκολάτα



Υλικά 

Για το παντεσπάνι 


  • 6 τεμάχια Αυγά 
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη 
  • 2 φλιτζάνια Αλεύρι Μαλακό Ζαχαροπλαστικής 
  • 1 τεμάχιο ξύσμα Λεμονιού 
  • 1 στικ Βανίλια 
  • 2 κτγ Μπεικιν Πάουντερ 
  • βούτυρο για το αντικολλητικό χαρτί 
Για την κρέμα
  • 400 γραμμάρια Κρέμα Γάλακτος 
  • 150 γραμμάρια Σοκολάτα Υγείας
  • 5 κτσ Άχνη Ζάχαρη
Για το Σιρόπι 
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη 
  • 2/3 φλιτζανιού Νερό 
  • 3 κτσ Κονιάκ 
Για την Διακόσμηση 
  • Σοκολάτα υγείας λιωμένη 
  • Φρούτα του Δάσους 
  • Άχνη Ζάχαρη
  • Φιλέ Αμύγδαλο 
Τρόπος Παρασκευής 

Παντεσπάνι 
  1. Ετοιμάζουμε τα υλικά μας και παράλληλα χωρίζουμε σε δυο μπολ τα αυγά   (Ασπράδια-Κρόκος).
  2. Στο μπολ με τους Κρόκους προσθέτουμε την Ζάχαρη (κρατάμε 2 κτσ για την μαρέγκα) και τα χτυπάμε με το μιξερ μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μείγμα μας. 
  3. Στο άλλο μπολ χτυπάμε τα Ασπράδια και όταν γίνει σφιχτεί μαρέγκα προσθέτουμε την Ζάχαρη ανακατεύοντας ελαφρά. 
  4. Ενώνουμε το μείγμα Κρόκος-Ζάχαρη με το μείγμα Ασπράδι-Ζάχαρη ανακατεύοντας, κυκλικά και ελαφρά με την μαρίζ.
  5. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο Αλεύρι, ξύσμα Λεμονιού, το Μπέικιν Πάουντερ και την βανίλια, ανακατεύοντας πάλι κυκλικά και ελαφρά με την μαριζ.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και μπόλικο βούτυρο κάτω και στα πλάγια του ταψιού. 
  7. Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο στου 180C για 30 λεπτά περίπου και πάντα με την επίβλεψή μας.
  8. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το ξεφορμάρουμε, αφήνοντάς το να κρυώσει πολύ καλά. 
Για το σιρόπι 
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο κατσαρολάκι και τα τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας, αφήνοντάς τα να βράζουν μέχρι 8 λεπτα της ώρας. 
Τούρτα Μους Σοκολάτα
  1. Έχουμε ετοιμάσει το παντεσπάνι και το έχουμε αφήσει να κρυώσει και καλύτερα να το έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη ημέρα.
  2. Ρίχνουμε στο μπολ την Κρέμα Γάλακτος και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί,προσθέτοντας την Άχνη Ζάχαρη και ταυτόχρονα έχουμε λιώσει την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε και αυτή μέσα στην σαντιγί. 
  3. Την τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο. 
  4. Κόβουμε το Παντεσπάνι ομοιόμορφα σε τρία ισάριθμα τεμάχια. 
  5. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε ένα τσέρκι και βάζουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι, αλείφοντας το, με σιρόπι. Απλώνουμε το 1/3 του μείγματος κρέμα σοκολάτα ομοιόμορφα να πάει παντού και μετά το σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, στο οποίο πάλι αλείφουμε με σιρόπι. Βάζουμε πάλι το υπόλοιπο 1/3 από την κρέμα σοκολάτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος βάζουμε το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι και το αλείφουμε με το σιρόπι και απλώνουμε λίγη κρέμα σοκολάτας ίσα ίσα να καλύψει όλο το παντεσπάνι (κρατάμε κρέμα σοκολάτας για να καλύψουμε το πλάι της τούρτας μας). 
  6. Την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει πολύ καλά. 
  7. Την βγάζουμε από την κατάψυξη και προσεχτικά το τσέρκι και απλώνουμε με μια σπάτουλα την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας να πάει παντού στα πλάγια της τούρτας. και την ξανά τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει πολύ καλά. 
  8. Την βγάζουμε από την κατάψυξη και περιχύνουμε σοκολάτα υγείας λιωμένη να πάει παντού και να απλωθεί σαν συντριβάνι στα πλάγια και τοποθετούμε και φρούτα του δάσους και λίγο φιλέ αμύγδαλο, αχνίζοντας. 
  9. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες και είναι έτοιμη για να την σερβίρουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: