Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

ΣΚΑΛΕΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 31/10/16

ΣΚΑΛΕΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 31/10/16

 «Μεσογειακή Διατροφή στην Παιδική Ηλικία - Παιδική Παχυσαρκία - Παιδικός Διαβήτης 19.00 – Έναρξη Ημερίδας



Α' Μέρος

Χαιρετισμοί:

- κος ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ομίλου, και μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων, Κέντρων UNESCO για την Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική
- κος Ανδρέας Ευθυμίου  Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρος
- κος Γιώργος Χλούπης πρόεδρος της Πνευματικής Εστία Μοσχάτου
- κος Ιωάννης Φεστερίδης  Μέλος της Επιτροπή Εφορείας Μορφωτικών Εκδηλώσεων .

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Β' Μέρος


Ομιλίες:



Καθηγητής Νικόλαος Κατσαρός
Ο κ. Κατσαρός είναι πτυχιούχος Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος» / Master of Science (M.Sc.) και ΔΡ Φιλοσοφίας στο Πανεπιστημιο της Μασαχουσσέττης. Εχει ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙA στη Βιοανόργανη Χημεία, τις Φασματοσκοπικές Τεχνικές (IR, NMR, UV, ESR) με εφαρμογές και στα τρόφιμα, Αναλυτικές Τεχνικές με εφαρμογές και στα τρόφιμα, στη Χημεία Περιβάλλοντος, τη Ραδιοχημεία αλλά και την Ανόργανη Χημεία. Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ του ΕΜΠΕΙΡΙΑ τον έχει βρει ως Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Georgia, Statesboro, ΗΠΑ, ως Επισκέπτη Καθηγητής στο Πανεπιστημιο της Maryland (European Division) ενώ έχει Μεταπτυχιακά Μαθήματα Χημείας στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επίσης έχει παρουσιασει Εκπαιδευτικές διαλέξεις και σεμινάρια χημείας σε ΑΕΙ: Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ιωαννίνων και σε επιστημονικές ενώσεις: Ένωση Ελλήνων Χημικών, Τεχνικό Επιμελητήριο και πολλά ακόμη.
Τίτλος Εισήγησης
" Η Μεσογειακή Διατροφή στην Παιδική Ηλικία και πως θα επηρεάζεται από τις δια Ατλαντικές συμφωνίες ΗΠΑ και ΕΕ"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



κος Θεοφάνης Γεωργόπουλος

·       Πτυχιούχος Γεωπόνος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
·       Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών (Licentiate) στην Τεχνολογία Τροφίμων (ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΣΙΤΗΡΩΝ), Lund University of Sweden
·       Επιστημονικός Συνεργάτης του Σωματείου Γαλακτοζαχαροπλαστών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ζαχαροπλαστών Ελλάδος,
·       Μόνιμος Καθηγητής Εφαρμογών (Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ε.Π.) στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, Καρδίτσα
·       Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα, επιτροπές και συνέδρια και έχει συγγράψει άρθρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τίτλος εισήγησης
 "Παραδοσιακά τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



κυρία Θεοδώρα Καλογεράκου

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Α.Π.Θ, MSc - Health Wellness Coach (Harvard T.H. Chan School of Public Health and the Culinary Institute of America) - Σύμβουλος Αντιγήρανσης, Εκτίμησης Θρέψης - Μεταβολισμού και Ευεξίας. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία, Α.Π.Θ Μετεκπαίδευση σε προγράμματα Θεραπευτικής Γυμναστικής και Εκτίμησης Θρέψης σε Χρόνιες Παθήσεις, Karolinska University , Stockholm Sweden. Επιστημονική ΣυνεργάτριαHarvard T.H. Chan School of Public Health, Boston MA. Επιστημονική Συνεργάτρια ORTHOBIOTIKI (Prevention & Antiaging).Μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης.

Τίτλος εισήγησης
  «Ισορροπημένη Διατροφή και Αθληση στην παιδική και εφηβική ηλικία: Αυξάνοντας το διατροφικό IQ των παιδιών»

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Κος Πέτρος Παπαλέξης

Πέτρος Γ. Παπαλέξης, MD, B.Sc, M.Sc, M.Sc, PhD. cand.
Ιατρός, πτυχιούχος Τμήματος Ιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Υποψήφιος Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης στη "Μοριακή Ιατρική" και στο "Περιβάλλον & Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην υγεία", Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων ΑΤΕΙ-Αθήνας. Εργάζεται ως Εργαστηριακός Συνεργάτης του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων ΑΤΕΙ-Αθήνας και ως Καθηγητής (Εκπαιδευτής) Δημοσίων ΙΕΚ της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας-ομιλητής-ερευνητής σε περίπου 100 πανελλήνια-πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια-ημερίδες με διαλέξεις και προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις (poster). Διετέλεσε για σειρά ετών ως Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται: η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας, η ενασχόληση με θέματα νεολαίας, η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των ενηλίκων.


Τίτλος εισήγησης

"Μεσογειακή διατροφή και καρδιαγγειακά νοσήματα".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Κος Κωνσταντίνος Μουζάκης

Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργασία ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής.  Έχει κάνει Παρουσίαση της Μεσογειακής και Ελληνικής κουζίνας σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι Συγγραφέας βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει εμπειρία στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας και μαγειρικής.

·       Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος δράσεων επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας Ομίλου UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ και Νήσων
·       Διευθυντής Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας
·       Executive private chef/catering
·       Μέλος Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων-Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας
·       Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων - Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας
·       Μέλος Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων-Αρχιζαχαροπλαστών
·       τ.Πιστοποίησης ΕΟΤ για το σήμα ελληνικής κουζίνας
·       Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΕΟΠΠΕΠ,
·       Πιστοποιημένος στην Ευρω-Ασιατική διδασκαλια Ομίλων UNESCO
·       Καθηγητής στο ΔΙΕΚ  ΑΙΓΑΛΕΩ, ΔΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΔΙΕΚ Ηλιούπολης, και ΔΙΕΚ Ζωγράφου
·       ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ως Chef Europe 2015


Τίτλος Εισήγησης

«Παιδική Ηλικία – Παιδική Παχυσαρκία – Παιδικός Διαβήτης τα Θετικά και τα Αρνητικά»


Βραβεύσεις:

ΑΠΟΝΟΜΕΣ κος Ιωάννης Μαρωνίτης

·       Δήμαρχος Δήμου Μοσχάτο – Ταύρος  κ. Ανδρέας Ευθυμίου
·       Πρόεδρος ΠΕΜ Γιώργος Χλούπης
·       Μέλος της Επιτροπή Εφορείας Μορφωτικών Εκδηλώσεων κ. Ιωάννης Φεστερίδης.
·       Γεωργόπουλος Θεοφάνης  καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολόγος Τροφίμων
·       Θεοδώρα Καλογεράκου Διατροφολόγος
·       Πέτρος Παπαλέξης Ιατρός
·       Κωνσταντίνος Μουζάκης Διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων
·       Λευτέρης Καραντάνης για την προσφορά του στην Γαστρονομία


  

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: