Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Σούπα Παντζάρι με σος Γιαουρτιού



ΥΛΙΚΑ 

  • 1/2 κιλό Παντζάρια (μόνο βολβούς) 
  • 750 γραμμάρια Νερό 
  • 1 τεμάχιο κόκκινη πιπεριά 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 τεμάχιο κρεμμύδι 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ή ότι άλλο θέλουμε πχ θυμάρι 
  • 1 κτσ αλάτι 
  • 1 κτσ πιπέρι 
  • 1 κούπα ελαιόλαδο 
  • 5 κτσ γιαούρτι 
  • 1 κτσ ξίδι 
  • 1 τεμάχιο ξινόμηλο 
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
  1. Πλένουμε και καθαρίσουμε τα παντζάρια και τα λαχανικά μας σε μεγάλα κομμάτια. 
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράσει. 
  3. Ρίχνουμε μέσα στο βρασμένο νερό τα παντζάρια και τα αφήνουμε σκεπασμένα περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν. 
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας και το αλλατοπίπερο συνεχίζοντας το βράσιμο περίπου 15 λεπτά. 
  5. Στα 10 λεπτά που βράζουν ρίχνουμε και το ελαιόλαδο. 
  6. Μόλις είναι έτοιμα τότε αποσύρουμε από την φωτιά, τα σουρώνουμε και περνάμε τα λαχανικά από το μπλέντερ να γίνει πουρές. 
  7. Ξανά βάζουμε το ζουμί μέσα στην κατσαρόλα από το παντζάρι και ταυτόχρονα και τον πουρέ παντζάρια και λαχανικών, αφήνοντάς να πάρουν πάλι 2-3 βράσεις καλές. 
  8. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το ξίδι πολύ καλά 
  9. Σε ένα βαθύ πιάτο της σούπας βάζουμε σούπα παντζάρι και από πάνω γαρνίρουμε μια κουταλιά γιαουρτιού και φρέσκο κομμένο μαϊντανό, ρίχνοντας και λίγο φρέσκο πιπέρι . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: