Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Πίτσα όλο Σοκολάτα


ΥΛΙΚΑ 

  • 250 γραμμάρια Αλεύρι τύπου 55% 
  • 50 γραμμάρια Ελαιόλαδο 
  • 15 γραμμάρια Νωπή Μαγιά 
  • 100 γραμμάρια Σόδα Αεριούχο Νερό 
  • 50 γραμμάρια Νερό χλιαρό 37C
  • 15 γραμμάρια Φρέσκο Βούτυρο Γάλακτος 
  • 1 κτς αλάτι 
  • 1 κτσ ζάχαρη 
  • 10 γραμμάρια Φρέσκο Βούτυρο Γάλακτος για το άλειμμα 

Υλικά για την Γέμιση 

  • 150 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος 
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα λευκή 
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλο χοντροκομμένο 
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το Αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στην μέση, ρίχνοντας την Μαγιά και το Νερό (χλιαρό) ανακατεύοντας να γίνει το προζύμι μας παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι να γίνει ένα προζύμι. 
  2. Το αφήνουμε να φουσκώσει και μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά  και ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. 
  3. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί μέσα στην λεκάνη σκεπασμένο με μια πετσέτα και μεμβράνη. 
  4. Ανοίγουμε το φύλλο στις διαστάσεις που θέλουμε σε στρογγυλό στυλ και το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει πριν το φουρνίσουμε. 
  5. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το φρέσκο βούτυρο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200C. 
  6. Παράλληλα σε ένα μπαιν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα υγείας και ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας να γίνει ένα μείγμα. 
  7. Μόλις βγει η πίτσα από τον φούρνο απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σοκολάτα υγείας με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τριμμένα (δάκρυ-τάλιρο) τις υπόλοιπες σοκολάτες (γάλακτος-λευκή) και το αμύγδαλο στο τέλος. 
  8. Έτοιμη η σοκολατένια πίτσα και συνοδεύεται με γλυκό κρασί ή Σαμπάνια!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: