Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Χειροποίητα Μουστοκούλουρα με Μούστο και Ελαιόλαδο



ΥΛΙΚΑ 


  • 1 ποτήρι του νερού Μούστο 
  • 1,5 ποτήρι του νερού Ελαιόλαδο 
  • 1 ποτήρι του νερού Άχνη Ζάχαρη 
  • 1 κτγ Μπέικιν Πάουντερ 
  • 1 ποτήρι του νερού Κονιάκ 
  • 1 κτγ Σόδα 
  • 1 κτγ Γαρύφαλλο
  • 1 κτγ Κανέλα 
  • 1 κιλά Αλεύρι μαλακό Ζαχαροπλαστικής 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Τοποθετούμε το Ελαιόλαδο, τον Μούστο και την Άχνη Ζάχαρη μέσα σε ένα μίξερ και τα ανακατεύουμε στην μικρή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά και στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ ανακατεύοντας συνέχεια.
  2. Κοσκινίζουμε το Αλεύρι, το Μπέικιν Πάουντερ, την Σόδα, το Γαρύφαλλο, την κανέλα και τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ ανακατεύοντας με το γάντζο πάλι στην μικρή ταχύτητα μέχρι να γίνει ζυμάρι. 
  3. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 
  4. Κόβουμε σε 20 γραμμάρια το ζυμάρι στα οποία θα μας βγουν 40 κουλούρια μουστοκούλουρα και τα πλάθουμε σε μακρυά μπαστούνια και ενώνουμε τις άκρες.
  5. Τα βουτάμε σε σουσάμι ή αλλιώς τα αφήνουμε σκέτα.
  6. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα αφήνοντας 1 πόντο το ένα με το άλλο. 
  7. Τα ψήνουμε σε όπως πάντα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά περίπου, και δεν ανοίγουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου. 
  8. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και είναι έτοιμα για χρήση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: