Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αγριογούρουνο στο Φούρνο με πατάτες baby




Υλικά 

  • 1 1/2 κιλό Αγριογούρουνο 
  • 3 τεμάχια χυμό Λεμονιού 
  • 1 ποτήρι του Νερού Ελαιόλαδο
  • 3 κτς Μουστάρδα 
  • 5 κλαδάκια Δεντρολίβανο 
  • 4 σκελίδες Σκόρδο 
  • 1/2 ματσάκι Μαϊντανό  
  • Λίγο Αλάτι 
  • Λίγο 4 ειδών Πιπέρια 
  • 1 κούπα Λευκό Κρασί Μοσχοφίλερο 
  • 15 πατάτες baby 
  • 1 ποτήρι νερό 
  • προαιρετικά μέλι 
Εκτέλεση 

  1. Πλένουμε πολύ καλά το αγριογούρουνο με μπόλικο νερό και το τοποθετούμε πάνω σε ξύλο κοπής με χαρτί από κάτω.
  2. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι, τα πιπέρια,το Ελαιόλαδο το χυμό των λεμονιών και την μουστάρδα ανακατεύονταν να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα και ταυτόχρονα τοποθετούμε το αγριογούρουνο και αλείφουμε παντού, προσθέτοντας το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το μαϊντανό./
  3. Αφήνουμε την μαρινάτα για 3 ώρες περίπου πριν το μαγειρέψουμε γυρίζοντας το συνέχεια. 
  4. Βγάζουμε το κρέας από την μαρινάτα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί για φούρνο. 
  5. Την μαρινάτα την ανακατεύουμε με το κρασί (μέλι) και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
  6. Έχουμε πλύνει τις πατάτας baby και τις βάζουμε μέσα στο ταψί με το αγριογούρουνο και την μαρινάτα-κρασί, ανακατεύοντας τα, ρίχνοντας και ένα ποτήρι νερό 
  7. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στου 200C για 1 1.2 ώρα περίπου. 
  8. Όσο ψήνεται κατά διαστήματα ανακατεύετε τις πατάτες μέσα στο ταψί.και αλείφετε το αγριογούρουνο με τους χυμούς που υπάρχουν μέσα. 
  9. 20 Λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ανεβάζετε στους 250C την θερμοκρασία του φούρνου να ροδοκοκκινίσει το χοιρινό μπούτι και οι πατάτες.
  10. Μόλις ψηθεί μπορείτε να το σερβρετε  

Δεν υπάρχουν σχόλια: