Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Χειροποίητη Κρέπα Αλμυρή Φούρνου




ΥΛΙΚΑ 


  • 500 γραμμάρια Γάλα Φρέσκο 
  • 3 τεμάχια Αυγά ολόκληρα
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο 
  • 30 γραμμάρια φρέσκο Βούτυρο 
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη 
  • 30 γραμμάρια Grand Marnier  ή λικέρ 
  • 5 γραμμάρια Αλάτι 
  • 2 Στικ Βανίλια 
  • 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής 
  • Βούτυρο για το τηγάνισμα 
Γέμιση για την Κρέπα Φούρνου 
  • Κρέμα Γάλακτος ΄
  • Τυριά 
  • Αλλαντικά
  • Μπεσαμέλ 
  • Ντομάτες, Πιπεριές, κρεμμύδια κλπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα, εκτός από το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινίσει για να μην σβολιάσει μέσα στο μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα μας, ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα σε συνεχόμενη ροή και μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη ζύμη κρέπας. 
  • Αν δούμε ότι το μείγμα της κρέπας έχει σβόλους μέσα, τότε το περνάμε από το σινουά για να έχει μια λεία μορφή όλο το μείγμα μας. 
  • Το αφήνουμε να ηρεμήσει για κανένα 20 λεπτό στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε να έχουμε κοντά στο μάτι της κουζίνας ένα μεγάλο πιάτο με την σπάτουλα μας, ένα πιατάκι με βούτυρο σε κύβους και το τηγάνι τις αρεσκείας μας, και μια κουτάλα για να ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο τηγάνι.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι πάνω στο μάτι χωρίς βούτυρο και μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε τον κύβο βούτυρο να πάει σε όλοι την επιφάνεια ομοιόμορφα και δούμε ότι έχει περισσέψει το αποσύρουμε μέσα στο πιατάκι με το βούτυρο, για να το προσθέσουμε στο επόμενο ζυμάρι μας.
  • Μόλις έχει ετοιμαστεί δηλ. να έχει ζεσταθεί καλά το τηγάνι μας με το βούτυρο ρίχνουμε με την κουτάλα μας μια δόση μείγμα κρέπας και το περιχύνουμε ομοιόμορφα γύρω γύρω και να πάει παντού στο τηγάνι μας. και μέχρι να αρχίζει να ψήνεται στην μία πλευρά το αφήνουμε. 
  • Με μια σπάτουλα ξεκολλάμε τις άκρες τις κρέπας και του τηγανιού και όσο ψήνεται προσπαθούμε να την ξεκολλήσουμε και από κάτω  ομοιόμορφα χωρίς να την σπάσουμε. 
  • Μόλις ψηθεί σωστά την αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί και στο δεύτερη πλευρά ομοιόμορφα. 
  • Τέλος την αποσύρουμε από το τηγάνι και την τοποθετούμε μέσα στο πιάτο και αυτόν τον τρόπο εκτέλεσης τον κάνουμε σε όλο το μείγμα της κρέπας μέχρι να ολοκληρωθεί το μείγμα μας και τα τοποθετούμε την μια κρέπα πάνω στην άλλη. 
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας για να φτιάξουμε την κρέπα φούρνου. 
  • Ανοίγουμε μια μια κρέπα στον πάγκο μας και προσθέτουμε αν θέλουμε την μπεσαμέλ ή λίγο κρέμα γάλακτος, τα αλλαντικά και τα τυριά και αν θέλουμε και μαναβική της αρεσκείας μας, και την περιτυλήγουμε ομοιόμορφα και την τοποθετούμε στο ταψί μας με το άνοιγμα προς τα κάτω, μέχρι να κλείσουμε όλο το ταψί μας με τις κρέπες μας.
  • Ρίχνουμε μπόλικη κρέμα γάλακτος και από πάνω μπόλικο τυρί τις αρεσκείας μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15-20 λεπτά περίπου και πάντα με την επίβλεψή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: