Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Μιλφέιγ με Βελούδινη Κρέμα Σοκολάτας Γάλακτος με συνοδεία Αφρώδη Οίνο


Μια συνταγή για απαιτητικούς ουρανίσκους με συνδυασμό Βανίλιας Μαγδαγασκάρης, Βούτυρο Γάλακτος, Σοκολάτα Γάλακτος και Αφρώδη Οίνο .....

Υλικά 


  • Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής 150 γραμμάρια 
  • Ζάχαρη Κρυσταλλική       200 γραμμάρια
  • Γάλα Πλήρεις                  1000 γραμμάρια
  • Αυγά Φρέσκα                       4 τεμάχια 
  • Βούτυρο Γάλακτος             50 γραμμάρια 
  • Βανίλια Μαγδαγασκάρης    1  στικ 
  • Κρέμα Γάλακτος               300 γραμμάρια
  • Σοκολάτα Γάλακτος         200 γραμμάρια 
  • Αφρώδη Οίνο                     20 γραμμάρια 
  • Σφολιάτα 



Εκτέλεση 

  1. Σε ένα ταψί απλώνουμε την σφολιάτα περιμετρικά και την τρυπάμε με ένα πιρούνι να μην φουσκώσει. Η σφολιάτα να την υπολογίσουμε για 3 τεμάχια των 30*20 εκατοστά.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το γάλα μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια Μαγδαγασκάρης, αφήνοντας μέχρι να ζεσταθούν πολύ καλά (όχι να βράσουν). 
  3. Χτυπάμε με το φουέ σε μια μπασίνα τα αυγά ρίχνοντας τους με μια κουτάλα ζεστό γάλα για να πιάσουν θερμοκρασία και ταυτόχρονα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και την ζάχαρη, ανακατεύοντας με το φουέ συνέχεια να μην πιάσει. 
  4. Λιώνουμε σε μπαίν-μαρί την σοκολάτα γάλακτος. 
  5. Πριν βράση ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύοντας πάλι συνέχεια και όταν δούμε ότι αρχίζει και βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά. 
  6. Ρίχνουμε αμέσως το Βούτυρο Γάλακτος και τον Αφρώδη Οίνο  ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να τα απορροφήσει η κρέμα μας. 
  7. Την αποσύρουμε από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε μέσα σε μια μπασίνα βάζοντας μια μεμβράνη και να εφάπτεται με την κρέμα, μέχρι να κρυώσει καλά. 
  8. Μόλις κρυώσει η Κρέμα μας, ρίχνουμε μέσα την Κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια μαζί με την λιωμένη Σοκολάτα Γάλακτος.
  9. Παίρνουμε ένα τσέρκι της αρεσκείας μας τετράγωνο και να υπολογίσουμε να είναι 30*20 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτα, απλώνοντας το 1/2 κρέμα σοκολάτα. 
  10. Τοποθετούμε την δεύτερη σφολιάτα ομοιόμορφα μέσα στο τσέρκι και συνέχεια ρίχνουμε την άλλη 1/2 κρέμα σοκολάτα. 
  11. Τέλος τοποθετούμε και την τρίτη σφολιάτα από πάνω, ρίχνοντας από πάνω μπόλικη άχνη ζάχαρη να καλύψει όλοι την σφολιάτα.
  12. Την αφήνουμε να δέσει για 30 λεπτά περίπου και είναι έτοιμη να την σερβίρουμε με συνοδεία με Αφρώδη Οίνο ή Κόκκινο Νάμα Κρασί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: