Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Πολύχρωμη Τούρτα Παγωτό


Ήρθε το καλοκαίρι και ένα σπιτικό παγωτό είναι ότι πρέπει για την οικογένεια μας.


Υλικά για την Βάση Μπισκότο

  • 350 γραμ. Αλεύρι τ. Ζαχαροπλαστικής 
  • 250 γραμ. Βούτυρο Φρέσκο
  • 150 γραμ. Ζάχαρη Άχνη 
  • 120 γραμ. Ζάχαρη Μαύρη 
  • 4 τεμάχια  Αυγά 
  • 1 κτγ Μπέικιν Πάουντερ 

Υλικά για το Παγωτό

  • 600 γραμ. κρέμα γάλακτος 
  • 250 γραμ. ermol παχύρευστη σαντυγί
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πρέζα    βανίλια
  • 100 γραμ. δάκρυ σοκολάτα

Υλικά για Ντεκόρ

  • Κρέμα Γάλακτος 35% 200 γραμ.
  • Χρώμα Ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, πράσινο, κίτρινο)\
  • Μαρμελάδα (φράουλα, ροδάκινο, πεπόνι ή ότι γεύση θέλουμε)
  • Ζάχαρη κρυσταλλική 50 γραμ.
  • Γλυκό Κουταλιού 50 γραμ.
  • Λευκή σοκολάτα 150 γραμ.


Τρόπος Παρασκευής για βάση μπισκότο

Ξεκινάμε και φτιάχνουμε τα Μπισκότα με Μαύρη Ζάχαρη. Χτυπάμε σε ένα μίξερ το Βούτυρο με τις ζάχαρες πολύ καλά και προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα, Τέλος Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπείκιν πάουντερ, ανακατεύοντας πολύ καλά. 
Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ρίχνουμε μέσα σε δύο τσέρκια στρογγυλά την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα που είναι είδη σε τοποθετημένη λαμαρίνα με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180C για 15 λεπτά περίπου και μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν, και τα βγάζουμε από το τσέρκι.


Τρόπος Παρασκευής για Παγωτό

Σε ένα μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει το παγωτό μας άλλο τόσο!!!!! Μετά τα τοποθετούμε σε μπολ τις αρεσκείας μας και το τοποθετούμε στην κατάψυξη αφήνοντας τα 10 ώρες!!!!!

Τρόπος Παρασκευής για Ντεκόρ

  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την κάνουμε σαντιγί. Παράλληλα την χωρίζουμε σε 4 μπολ την σαντιγί και προσθέτουμε χτυπημένες τις μαρμελάδες τις αρεσκείας μας εκτός από ένα μπολ που το αφήνουμε ως έχει λευκό, ενώ τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε ομοιόμορφα και ελαφρά.
  • Σε 4 μπολ μικρά τοποθετούμε την ζάχαρη και ρίχνουμε σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρώμα ανάλογα με την ποσότητα χρώματος που έχουμε ρίξει.
  • Λευκή Σοκολάτα την Λιώνουμε την μπεν μαρί πολύ καλά και την απλώνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλά ή μεμβράνη και κάνουμε σχέδιο με το κουτάλι της αρεσκείας μας, πχ δάκρυ. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί σαν σχήμα. Κατά προτίμηση 16 τεμάχια για τα τοιχώματα τις τούρτας.
  • Γλυκό Κουταλιού τις αρεσκείας μας για το Ντεκόρ στο τέλος.

Τελικό Στάδιο, μοντάρισμα για την Τούρτα Παγωτό

  1. Παίρνουμε ένα τσέρκι στο μέγεθος από την βάση μπισκότο και τοποθετούμε το μπισκότο μας. 
  2. Προσθέτουμε το μισό παγωτό βανίλια, απλώνοντας ομοιόμορφα και από πάνω ξανά τοποθετούμε την δεύτερη βάση μπισκότο και ξανά απλώνουμε ομοιόμορφα το άλλο μισό παγωτό. Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  3. Μετά από 2 ώρες το παγωτό μας το βγάζουμε από το τσέρκι και αρχίζουμε το μοντάρισμα με τις χρωματισμένες σαντιγί όπως μας αρέσει, ρίχνοντας από πάνω το γλυκό κουταλιού τις αρεσκείας μας και τέλος πασπαλίζουμε με τις χρωματιστές ζάχαρες. 
  4. Τέλος στο τοίχωμα  της τούρτας Παγωτό μοντάρουμε τα σχέδια της λευκής σοκολάτας.
  5. Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: