Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Στριφτή Χωριάτικη Τυρόπιτα 4 Ελληνικών Τυριών


Το καλοκαίρι έφτασε και μια παραδοσιακή χωριάτικη τυρόπιτα με 4 τυριά με συνοδεία παγωμένης μπύρας είναι ότι πρέπει ....

Υλικά Ζύμης
  • 250 γραμ. αλεύρι τ. 70% σκληρό 
  • 250 γραμ. αλεύρι τ. Μ Κίτρινο 
  • 1 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 3 κουτ σούπας λάδι
  • Νερό όσο χρειαστεί 

Υλικά Γέμιση τυριών
  • 150 γραμ. Φέτα Ηπείρου
  • 150 γραμ. Ξινομυζήθρα Κρητική
  • 150 γραμ. Καλαθάκι Λήμνου 
  • 150 γραμ. Ανθότυρο Αρκαδίας
  • 8 τεμάχια Αυγά Χωριάτικα
  • 200 γραμ. Ξινόγαλο Σικίνου
  • λίγο Αλάτι
  • λίγο Λευκό Πιπέρι 
  • λίγο Μπούκοβο
Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά του ζυμαριού και τα ζυμώνουμε πολύ καλά έως ότου γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη ρίχνοντας σιγά σιγά όσο νερό χρειαστεί.
  2. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα  και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. 
  3. Σε μια Λεκάνη πολτοποιούμε όλα τα τυριά με την βοήθεια ενός πιρουνιού. 
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε έως γίνουν ένα μείγμα στο οποίο να είναι όχι πολύ στεγνό, αλλά όχι νερουλό, ρίχνοντας αν χρειάζεται λίγο τριμμένη φρυγανιά, να ρουφήξει τα υγρά).
  5. Το ζυμάρι το χωρίζουμε σε κομμάτια αρεσκείας μας και τα ανοίγουμε σε μακρόστενο μπαστούνι με τις παλάμη μας, και ταυτόχρονα με τον πλάστη το απλώνουμε σε ομοιόμορφα και κάνουμε ένα ομοιόμορφο παραλληλόγραμμο 1 εκ. ύψος. 
  6. Ρίχνουμε μια ποσότητα από την γέμιση τυριών και την απλώνουμε πάνω στην ζύμη. 
  7. Αρχίζουμε να διπλώνουμε την ζύμη και όταν ολοκληρώσουμε τσιμπάμε τις δυο άκρες και αρχίζουμε να κάνουμε σαλίγκαρο.
  8. Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα της αρεσκείας μας. 
  9. Με ένα πινέλο αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου.
  10. Έτοιμη να της δοκιμάσουμε με Ελληνική Μπύρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: