Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Γαστρονομικός Τουρισμός στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής και της Τοπικής Κουζίνας της Ελλάδος


Την Κυριακή 24/04/2016 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην οποία διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με θέμα:  
" Γαστρονομικός Τουρισμός στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής και της Τοπικής Κουζίνας της Ελλάδος' στην οποία Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική είναι ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης μαζί με την Διεύθυνση Γαστρονομίας και Δράσεων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, κ.Ηλίας Ιωσηφέλης και κ. Στέλιος Κορρές.τον συντονισμό της ημερίδας έγινε από τον Διευθυντή προγράμματος της ΕΡΤ κ. Βασίλης Βασιλόπουλος Στην ημερίδα παραβρέθηκαν σπουδαίοι ομιλητές όπως η καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου και καθηγητής Νίκος Κατσαρός,


  Η Τεχνολόγος Τροφίμων και Γ.Γ ΠΕΤΕΤ κυρία Μαρίνα Πούλιου, η Διατροφολόγος κυρία Θεοδώρα Καλογεράκου, και  Αρχισυντάκτης food service, καθηγήτρια μαθημάτων τουρισμού κυρία Μάγδα Πειστικού και ο chef της Λέσχης Εφοπλιστών του Πειραιά Ηλία Ιωσηφέλη.
 Ο πρόεδρος του ΙΕΓ κύριος Νίκος Φωτιάδης και πολύ σεφ όπως Λευτέρης Καραντάνης, Νίκος Δαούτης, Παναγιώτα Ζόλκου και πολλές ακόμη προσωπικότητες από το ξενοδοχειακό, εστιατόριο και τουριστικό τομέα όπως και bloggers και δημοσιογράφοι. Τουριστικοί Επιχειρηματίες και επαγγελματίες στο είδος της Γαστρονομίας, όπως και σπουδαστές.
 Μετά το τέλος της Ημερίδας βραβεύτηκαν οι ομιλητές εκ μέρους του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη στην οποία έγιναν από μέλη του ΔΣ του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Διευθυντές.
Το πρόγραμμα της ημερίδας 

Ø  Άνοιγμα Ημερίδας με τον κύριο Β.Βασιλόπουλο που ήταν ο συντονιστής
Ø  Χαιρετισμός του Πρόεδρου Ιωάννη Μαρωνίτη
Ø  Χαιρετισμός του Διευθυντή Κωνσταντίνου Μουζάκη
Ø  Ομιλία της Θεοδώρας Καλογεράκου με θέμα: «Γαστροτουρισμός στα πλαίσια της Ελληνικής Κουζίνας  και του Πολιτισμόυ»
Ø  Ομιλία του Νίκου Κατσαρού με θέμα: MedDiet «Σήμα ποιότητος μεσογειακής διατροφής της Ε.Ε. για τα εστιατόρια της Μεσογείου»
Ø  Ομιλία της Αντωνίας  Τριχοπούλου με θέμα: «Η αξία των Παραδοσιακών Ελληνικών Τροφίμων στη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου»
Ø  Ομιλία της  Μαρίνας Πούλιου με θέμα: «Η μεσογειακή διατροφή υπο το πρίσμα της ποιότητας και της ασφάλειας»
Ø  Ομιλία του Νίκου Φωτιάδη με θέμα: «Η τοπική γαστρονομία ως βασικό όχημα στην ανάπτυξη του τουρισμού»
Ø  Ομιλία της  Μάγδας Πειστικού με θέμα: « Γαστροτουρίστες: Το Μενού του 2016»
Ø  Ομιλία του Ηλία Ιωσηφέλη με θέμα: « Η Ελληνική Διατροφή και τα Χαρακτηριστικά της στον Γαστρονομικό Τουρισμό»
Ø  Οι ομιλητές θα δεχτούν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους  και μετά Απονομές και βεβαιώσεις ημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: