Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερίδα με τίτλο « Ο Γαστρονομικός Τουρισμός στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής και της Τοπικής Κουζίνας της Ελλάδας»,



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με τίτλο « Ο Γαστρονομικός Τουρισμός στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής και της Τοπικής Κουζίνας της Ελλάδας», πραγματοποιείται από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Γαστρονομίας και  Δράσεων Επισιτισμού του Ομίλου. Η εκδήλωση, θα γίνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης στην αίθουσα Cosmos C, την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016 και ώρα 17.00 μ.μ.

«Κύριο μέλημα μας είναι να προωθήσουμε την τοπική κουζίνα μέσα από τον γαστρονομικό τουρισμό. Η ελληνική κουζίνα, ενώ είναι πιο υγιεινή, δυστυχώς είναι πίσω πολλές θέσεις. Εκτός από τις φυσικές ομορφιές, η Ελλάδα έχει και άλλους λόγους, να χαρακτηρίζεται μοναδική ! Η κουζίνα της έχει υψηλή ποιότητα και μια μοναδικότητα λόγω της πλούσιας πρωτογενούς παραγωγής της. Ως στόχος της ημερίδας, είναι η ενημέρωση σχετικά με την αξία και τα οφέλη της εφαρμογής της μεσογειακής δίαιτας», τόνισαν σε κοινή τους δήλωση ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Διευθυντής Γαστρονομίας και Δράσεων Επισιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης.

Στην  ημερίδα θα παρευρεθούν προσωπικότητες του τουρισμού, της γαστρονομίας και επιστήμονες.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο :

  • 17.00 Αφίξεις και Εγγραφές
  • Άνοιγμα Ημερίδας με τον κύριο Β. Βασιλόπουλο που θα είναι ο συντονιστής
  • Χαιρετισμός του του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ Πρόεδρου Ιωάννη Μαρωνίτη
  • Χαιρετισμός του Διευθυντή Γαστρονομίας και Δράσεων Επισιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κυρίου Κωνσταντίνου Μουζάκη
  •   Ομιλία της κυρίας Θεοδώρας Καλογεράκου με θέμα: «Γαστροτουρισμός στα πλαίσια της Ελληνικής Κουζίνας  και του Πολιτισμόυ»
  • Ομιλία του κύριου Νίκου Κατσαρού με θέμα: MedDiet «Σήμα ποιότητος μεσογειακής διατροφής της Ε.Ε. για τα εστιατόρια της Μεσογείου»
  • Ομιλία της κυρίας Αντωνίας  Τριχοπούλου με θέμα: «Η αξία των Παραδοσιακών Ελληνικών Τροφίμων στη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου»
  • Ομιλία της κυρίας Μαρίνας Πούλιου με θέμα: «Η μεσογειακή διατροφή υπο το πρίσμα της ποιότητας και της ασφάλειας»
  • Ομιλία του κυρίου Νίκου Φωτιάδη με θέμα: «Η τοπική γαστρονομία ως βασικό όχημα στην ανάπτυξη του τουρισμού»
  • Ομιλία της κυρίας Μάγδας Πειστικού με θέμα: « Γαστροτουρίστες: Το Μενού του 2016»
  • Ομιλία του κυρίου  Διευθυντή Γαστρονομίας και Δράσεων Επισιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κυρίου Ηλία Ιωσηφέλη με θέμα: « Η Ελληνική Διατροφή και τα Χαρακτηριστικά της στον Γαστρονομικό Τουρισμό»
  • Οι ομιλητές θα δεχτούν ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους   
  •  Απονομές και βεβαιώσεις σπουδαστών.



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: