Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

«Γεύσεις από τον τόπο μας» Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Ημερίδα με θέμα τον γαστρονομικό τουρισμό«Γεύσεις από τον τόπο μας»
Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Ημερίδα με θέμα τον γαστρονομικό τουρισμό

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας «Γεύσεις από τον τόπο μας» επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά φέτος στη Σχολή Θέρμαι στις 2 και 3 Απριλίου 2016 με πολλές νέες συμμετοχές, ενημέρωση, εκπλήξεις και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!
Ένα συναρπαστικό διήμερο για τους επαγγελματίες της εστίασης που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς μας δοκιμάζοντας εκλεκτά τοπικά προϊόντα
και δημιουργώντας αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες και το κοινό που θα απολαύσει μοναδικές συνταγές φτιαγμένες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ν.Αιγαίου με υλικά των τοπικών παραγωγών, θα διασκεδάσει και θα ενημερωθεί.
Στα πλαίσια της παρουσίασης των τοπικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα με θέμα τον Γαστρονομικό Τουρισμό και με εισηγητές σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου της εστίασης. Το διήμερο θα κλείσει με όμορφους παραδοσιακούς χορούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 2 Απριλίου, ώρα 18.30

Ημερίδα «Γαστρονομικός Τουρισμός, ο Γίγαντας που κοιμάται»

1.    «Η τοπική γαστρονομία ως βασικό όχημα στην ανάπτυξη του τουρισμού».
Νίκος Φωτιάδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας, Executive Chef της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος.
2.    «Η εξέλιξη του γαστρονομικού τουρισμού μέσα από την διαμόρφωση γαστρονομικού χαρτοφυλακίου, την ανάπτυξη γαστρονομικού brand και την κατάρτιση επικοινωνιακού προγράμματος. Τα συν και πλην της τοπικής κουζίνας».
Κων/νος Μουζάκης, Chef Europe 2015, Διευθυντής Γαστρονομίας και Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων.
3.    «Η συμβολή του πρωτογενή τομέα στην ανάπτυξη της Ρόδου. Υπάρχουσες καλλιέργειες και εναλλακτικές λύσεις».
Απόστολος Κωνσταντάκης, γεωπόνος, ζωοτέχνης, επίτιμος Δ/ντής Σταθμού Αγροτικής Έρευνας Ρόδου.
4.    «Ο πλούτος της Δωδεκανήσου σε αυτοφυή και καλλιεργούμενα φυτά και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους χώρους μαζικής εστίασης»
Γιάννης Ελενίτσας, Τεχνολόγος Γεωπόνος.

Κυριακή 3 Απριλίου, ώρα 18.30

Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανάληψης και από τον Σύλλογο Φίλων Χορού.


2ο Food Festival «Γεύσεις από τον τόπο μας»
Σχολή Θέρμαι                              
2-3 Απριλίου 2016, ώρες 11.00-21.00
Διοργάνωση:
Οδηγός Εστίασης «Foodme» και Περιοδικό «Λωτός»
Συνδιοργάνωση:
Ι.Ε.Κ. Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού
Δήμος Ρόδου Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
Χορηγοί φιλοξενίας:
Ξενοδοχείο Plaza
Eστιατόρια Θυμάρι και Ροδίων Γεύσεις.

Είσοδος ελεύθερη

2 σχόλια:

Ιφιγένεια Μακρή είπε...

Μακάρι όλα τα εστιατόρια και ταβερνάκια της Ρόδου να σερβίρουν παραδοσιακά τοπικά φαγητά και μεζεδάκια. Το φαγητό ειναι μια απο τις βασικές μας ανάγκες και αν την ικανοποιούμε πλήρως για τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας, τότε ο τουρισμός της Ρόδου θα εκτοξευτεί στα υψη!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητή Ιφιγένεια Μακρή σας περιμένω να ανταλλάξουμε απόψεις και να λύσουμε τις απορίες!!!