Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Σοκολατένιοι Μπαμπάδες με Κονιάκ




ΥΛΙΚΑ
  • 200 γραμμάρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 50 γραμμάρια κακάο
  • 10 γραμμάρια μαγιά
  • 1 κτγ αλάτι
  • 2 κτγ ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
  • 4 τεμάχια αυγά
  • 6 κτς γάλα
  • 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

ΣΙΡΟΠΙ

  • 8 κτς ζάχαρη
  • 2 κτς μέλι
  • 4 κτς νερό
  • 8 κτς κονιάκ
 
Προαιρετικά: Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και Φιστίκι Αιγίνης


Μπαμπάδες

  • Ζεσταίνουμε το γάλα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε σε αυτό τη μαγιά μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί η μαγιά και αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλεύρι και το κακάο.
  • Ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο.
  • Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα με το φτερό και σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  • Όταν η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μαζεύεται γύρω από το φτερό, τη μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο σκεύος.
  • Τρίβουμε μέσα την σοκολάτα υγείας. 
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου για 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον, μέχρι να φουσκώσει σε όγκο.
  • Κατόπιν, την μοιράζουμε σε 10 ισάριθμα κομμάτια ή ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε αλλά πάντα να είναι σε ίσο βάρος, και πλάθουμε σε στρογγυλά τεμάχια και τα τοποθετούμε μέσα σε βουτυρωμένες / αλευρωμένες ειδικές φόρμες για μπαμπά αφήνοντάς το για 30 λεπτά μέχρι να γίνει (διπλασιαστεί).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα.
  •  Όταν ξεκολλάνε από τη φόρμα, είναι έτοιμοι οι μπαμπάδες, βγάζοντας τα από τον φούρνο.
  • Τους ξεφορμάρουμε αμέσως και όταν κρυώσουν, τα τρυπάμε  στην μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με οδοντογλυφίδα.
  • Όπως είναι Ζεστά πιέζουμε με ένα κουτάλι τους μπαμπάδες να κάνουμε μια όμορφη κοιλιά.

Σιρόπιασμα

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα  ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ και το μέλι, και αρχίσουμε να γίνει σιρόπι.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε τους μπαμπάδες μέσα και το σβήνουμε.
  • Με μία κουτάλα αναποδογυρίζουμε τους μπαμπάδες συνέχεια ώστε να πάρουν αρκετό σιρόπι.
  • Βγάζουμε τους μπαμπάδες με προσοχή και τα ακουμπάμε σε μία σήτα για να στραγγίξουν.

Μοντάρισμα

  • Φτιάχνουμε μια κρέμα Ζαχαροπλαστικής και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τους μπαμπάδες από πάνω με σχήμα ομοιόμορφο, προσθέτοντας και ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: