Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Εορταστικό Βιεννέζικο SACHERTORTE

Υλικά 


Sachertorte

  • 6 τεμάχια κρόκος αυγού 
  • 6 τεμάχια ασπράδι αυγού 
  • 160 γραμμάρια βούτυρο 
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 
  • 160 γραμμάρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 175 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
  • 3 γραμμάρια αλάτι 
  • 150 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο 
Γλάσο 
  • 115 γραμμάρια ζάχαρη 
  • 145 γραμμάρια νερό 
  • 145 γραμμάρια σοκολάτας υγείας
  • 40 γραμμάρια νερό ζεστό 
Εκτέλεση 

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πάρα πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα πάρα πολύ καλά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν μαρέγκα. 
  3. Στο μείγμα με το βούτυρο και την ζάχαρη και τους κρόκους αυγού προσθέτουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την μαρέγκα μας ανακατεύοντας ελαφρά ρίχνοντας και το αλάτι, συνεχίζοντας  τώρα με μια μαρίζ το ανακάτεμα. 
  4. Παράλληλα έχουμε λιώση την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας ομοιόμορφα μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. 
  5. Το τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. 
  6. Μόλις ψηθεί και κρυώσει το κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι σε 3 ίσα τεμάχια. 
  7. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και όταν αρχίζει να γίνεται καραμέλα, παράλληλα ρίχνουμε το ζεστό νερό που έχουμε μέσα στην σοκολάτα, ανακατεύοντας και προσθέτουμε την καραμέλα ανακατεύοντας συνέχεια. 
  8. Ένα τεμάχιο από το Sachertorte το αλείφουμε με την μαρμελάδα βερίκοκο και τοποθετούμε το άλλο τεμάχιο από πάνω και ξανά αλείφουμε με την μαρμελάδα βερίκοκο και τοποθετούμε το τρίτο κομμάτι. 
  9. Τέλος περιχύνουμε την καραμέλα σοκολάτα από πάνω και την απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού. και την αφήνουμε να στεγνώσει !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: