Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Ανασκόπηση 2015

…...ναι, έφτασε το τέλος του, το 2015 !!!




Η   χρονιά αυτή   είχε   απ όλα ,   ευχάριστες     και   μεγάλες συναντήσεις   από   τον   χώρο   της γαστρονομίας και του   τουρισμού ,   σχέδια που πραγματοποιήθηκαν   και αποτέλεσαν   σταθμό , δημιουργώντας   σημαντικές εξελίξεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και ακόμη και πολλές βραβεύσεις από ανθρώπους που     στο πρόσωπό μου αναγνώρισαν   το έργο , που είχα την τιμή   να προσφέρω υπό την   αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων ,   ίντριγκες   αλλά και καταστάσεώς   που με έκαναν να γνωρίσω   τους πραγματικούς     μου φίλους ….!!

Όλα ήταν συγκλονιστικά αλλά και τυχερά μέσα από τους δύσκολους καιρούς που περνάμε σαν χώρα, και σαν λαός ……

Έφτασα στο ποιο ψηλό σκαλί στην επαγγελματική καριέρα μου και αυτό το χρωστάω σε συνεργάτες, συναδέλφους και φίλους που είναι ελάχιστοι……

Τελικά η αξία της επαγγελματικής καριέρας είναι αποκλειστικά διαχρονική και όσο περισσότερα αγωνίζεσαι και δημιουργείς, άλλα τόσα σου φέρνει η ζωή….. 

Και επειδή κάνω την εσωτερική ανασκόπηση μου, θέλω να την μοιραστώ μαζί σας όλες τις θετικές και αρνητικές καταστάσεις και τις ποιο σημαντικές που νομίζω για το 2015 ….

Ιανουάριος 2015 

 1. Αρνητική ξεκίνησε η χρονιά με επιστολή να μην χρησιμοποιώ το Δημόσιες Σχέσεις από τον Πρόεδρο και ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, μπορεί να μην αρέσει που στήριξα και ήθελα να φτάσει ψηλά η Λέσχη και αυτό ήταν μια επιλογή που μου την είχε δώσει την αρμοδιότητα και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο κ. Μίλτο Καρούμπα. 

Φεβρουάριος 2015 

 2. Με μεγάλη επιτυχία, σε εξαιρετικό κλίμα, παρουσία τεσσάρων εξαιρετικών σεφ που δημιούργησαν ιδιαίτερα πιάτα στους σπουδαστές του ΙΕΚ Ε.Κ.Κ.Ν.ΑΥΛΩΝΑΣ και με αποτέλεσμα να υπάρχει, ατμόσφαιρα χαράς και κλίμα συγκίνησης με αισιοδοξία για το μέλλον. Έργο ζωής, Έργο ανθρωπιάς, Έργο ψυχικής δύναμης και αγάπης προς στον συνάνθρωπό μας....Ο τομεάρχης ΙΕΚ Ε.Κ.Κ.Ν.ΑΥΛΩΝΑΣ &  Διευθυντή Γαστρονομίας & Υπεύθυνο δράσεων επισιτισμού στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων  Κωνσταντίνος Μουζάκης, ευχαριστεί θερμά  τον Διευθυντή Γαστρονομίας & Υπεύθυνο δράσεων επισιτισμού στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων  Ηλίας Ιωσηφέλης,   Ο executive chef ΛΑΕΔ  Νικόλαος Δαούτης  και ο παλαίμαχος σεφ  Λευτέρης Καραντάνης...
 Ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση του Ε.Κ.Κ.Ν.Α.  και τον διευθυντή του         ΙΕΚ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. Θεόδωρο Λουκίσα

Μάρτιος 2015 

 3. Η κ. Καραβάτου με την εκπομπή Στα Καλά Καθούμενα παραβρέθηκε στο Δημόσιο ΙΕΚ Αυλώνας και παράλληλα μετά παρουσίασα μια συνταγή και το έργο μου στις Φυλακές Αυλώνα.

Απρίλιος 2015 

 4. Οδοιπορικό στην Κεφαλλονιά με παραδοσιακές συνταγές της Κεφαλονιάς.

Μάιος 2015 

 5. Τιμητική Βράβευση από τον Αντιδήμαρχο Αλυκών για για την Προσφορά μου και την Διάδοση της Ζακυνθινής Κουζίνας.




 6. MOUNT ATHOS AREA KOUZINA 2015 γαστρονομική παρουσίαση της περιοχής Χαλκιδικής. 

 7. Ημερίδα " Μεσογειακή Γαστρονομία στην Παιδική Ηλικία" με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων 

 8. Μαθήματα Μαγειρικής στο "Παιδικό Χωριό SOS Ελλάδας" μαζί με συναδέλφους και στήριξη του Χωριού 

 9. Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, KAYAK GREECE 2015, υπό Αιγίδα για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων. Παρουσίαση Ελληνικών εδεσμάτων. 

Ιούνιος 2015 

 10. Η 1η Έκθεση Γευσιγνωσίας στο λιμάνι Κατακόλου. Παρουσίαση της Ελληνικής Κουζίνας στα Κρουαζερόπλοια.

 11. Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ,  μια συνέντευξη.

 12. Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα   πραγματοποίησε εκδήλωση λήξης του εαρινού εξαμήνου υπό την αιγίδα του Ομίλου για την  UNESCO  Πειραιώς και Νήσων

 13. Ημερίδα Μεσογειακή Διατροφή στην Παιδική Ηλικία στον Α.Ο ΕΡΜΗ Αργυρούπολης

Σεπτέμβριος 2015 

 14. Έγκριση αποτελεσμάτων Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης 1ης περιόδου 2015. Πιστοποίηθηκα με επιτυχής έκβαση Μικροδιδασκαλίας στους καταλόγους του ΕΟΠΠΕΠ με βαθμό 15/20 (1224).



Οκτώβριος 2015 

 15. National Federations UNESCO of the whole Europe to organize a competition on presenting the traditional gastronomy of their country. και για την Ελλάδα Εκπροσώπησα ως Διευθυντής του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων για παρουσίαση της Ελληνική Γαστρονομίας. 
 16. Σε Συλλεκτικό βιβλίο για την Εθνική Επιτροπή της UNESCO στις οποίες παρέδωσα 3 συνταγές με ιστορία τουλάχιστον 100 ετών.
 17. Εκπροσώπησα στο ASIA-EUROPE FORUM ON EDUCATION. "Third Edition", Sustainable Development in Education. University of Agronomic Science and Veterinary Medicine October 7-11,2015, Bucharest, Romania




Νοέμβριος 2015 

 18. Στις 20-21-22 Νοεμβρίου 2015 έγινε χώρα το XIII Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Οινογευσιγνωσίας- Γαστρονομίας, στο Congresso Palace Perpignan- France στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, και βραβεύτηκα ως CHEF EUROPE 2015. 




Δεκέμβριος 2015 

 19. "Μεσογειακή Διατροφή στον Αθλητισμό  και στην Παιδεία-
Αγιορείτικη Κουζίνα".

20. Παρουσίαση συνταγών στο εορταστικό site της Ερτ. 




Ήταν πολύ δημιουργική, εποικοδομητικά αποτελεσματική από τις προηγούμενες χρονιές με πολλές συναντήσεις, επαφές, ταξίδια για την 
προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. .
Νιώθω τυχερός καθώς και για την βοήθεια των συνεργατών μου και καλών φίλων & συναδέλφων, παλαιών και καινούργιων, γιατί χωρίς την στήριξη και την συμπαράσταση τους, έφτασα στο ποιο ψηλό σκαλοπάτι αναγνώρισης στο επαγγελματικό κομμάτι και με την Βράβευσή μου ως CHEF EUROPE 2015 και την τιμητική πλακέτα και την αναγνώριση που παρουσιάζω την Ζάκυνθο παντού. 

Ήταν μια χρονιά που υπήρχαν δοκιμασίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και είχα την ευκαιρία και πάλι φέτος να κάνω συναντήσεις με μεγάλες προσωπικότητες.
Χαμογελώ   και χαίρομαι   γιατί επέλεξα     να έχω δίπλα μου   μόνο   ανθρώπους που άξιζαν να είναι στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. 

Καινούργιους, φίλους καρδιάς που αποδείξαν ότι είναι δίπλα μου και κοντά μου   όπως   και εγω μαζί   τους σε κάθε τους βήμα .

Αποδείχθηκε     ότι   η Ελληνική   κουζίνα   δεν χρειάζεται κόπο και θυσίες,   παρά μόνο αγάπη ,ένα χαμόγελο και πολύ όραμα με σεβασμό και αξιοπρέπεια πάντα   …

Ήταν μια χρονιά που αποφάσισα να κάνω πράξη, σκέψεις και επιθυμίες μου.

το 2016 έχει πολλές εκπλήξεις που δεν το περιμένει κανείς μας!!! 

Ευχαριστώ θερμά τους: Ιωάννη Μαρωνίτη, Ηλία Ιωσηφέλη, Νίκο Δαούτη, Λευτέρη Καραντάνη, Νίκο Μπακόλα, την αγαπημένη μου Γεωργία Παράσχου, την πολύ καλή συνεργάτη Κλέλια Χαρίση, τον Θεοφάνη Γεωργόπουλο, όλους τους συνεργάτες από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και από το Παιδικό Χωριό SOS Ελλάδας τον κ. Πρωτόπαπα την κυρία Λυγγρή και φυσικά όσοι ήταν δίπλα μου από την οικογένεια μου και φίλους μου ακόμη και με όσους έκανα  συνεργασίες όπως την Τζένη Χαραλαμπίδου και τον Θεόδωρο Λουκίσα και  πολλούς ακόμη ... !!!



με εκτίμηση 

Κωνσταντίνος Μουζάκης 
  • Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων
  • Executive Prive Chef/Catering
  • Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας
  • Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece)
  • Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).
  • CHEF EUROPE 2015” απο την CEUCO.
  • Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας
  • Πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος εκπαιδευτής στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ
  • Πιστοποιημένος στην Ευρω-Ασιατική Διδασκαλία των Ομίλων UNESCO
  • Email: kostasmouzakis@gmail.com
  • Site: kostasmouzakis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: