Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

National Federations of the whole Europe to organize a competition on presenting the traditional gastronomy of their country

This year the project is dedicated to the traditional European culinary arts young people from 18 countries will be cooking national traditional dishes, in bucharest at the arts and craft college UCECOM Siru Haret. List of Participants of Hellenic Republic, 

Director of Gastronomy Club for UNESCO Of Piraeus & Island mr Konstantinos Mouzakis.



Παρουσίαση Ελλάδας 
  • ΜΥΔΙΑ Ολυμπιάδας Χαλκιδικής με Μακαρόνια, και ούζο.
  • Παστέλι Ζακύνθου.




Τη μοναδική γεύση του ζακυνθινού παστελιού θέλησε να γνωρίσει στους Ευρωπαίους και Ασιάτες, ο ζακυνθινής καταγωγής Διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και σεφ Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα και τη Ζάκυνθο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονομίας της Εθνικής Επιτροπής της Unesco στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.
Στο συνέδριο, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου, συμμετέχουν εκπρόσωποι δεκαοχτώ χωρών της Ευρώπης αλλά και της Ασίας. Συνολικά, όμως, στο συνέδριο συμμετέχουν 180 χώρες, οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μεσογειακή γαστρονομία και άλλες γεύσεις από όλο τον κόσμο.



Για την Ελλάδα, τα εδέσματα που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν είναι εκτός από το ζακυνθινό παστέλι, ο κρητικός ντάκος και τα μύδια Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιλέχθηκαν τα προϊόντα και με άρτια εκτέλεση των συνταγών παρουσιαστήκαν στο κοινό και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.



Ο Διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου δήλωσε ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το ζακυνθινό μέλι, ενώ πρόσθεσε πως “κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι έκαναν αναφορές για τη Ζάκυνθο, και κυρίως για τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου. Πολλοί δε, ήταν αυτοί που γνώριζαν το έργο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού και τις ρίζες του από το νησί μας”. Ο κ. Μουζάκης δήλωσε επίσης, πως είναι ιδιαίτερη τιμή για αυτόν που παρουσίασε την ελληνική γαστρονομία στη συγκεκριμένη διοργάνωση και πρόσθεσε πως η φιλοξενία από την πλευρά των διοργανωτών είναι εξαιρετική.




Δεν υπάρχουν σχόλια: