Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΟΡΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ


Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων διοργάνωσε Γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας. Στο πλαίσιο του εορτασμού, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 τις Κοινωνικές Δομές στο Περιγιάλι Κορινθίας και το Κοινωνικό Υπνωτήριο Κορίνθου.
Ο κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων και ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική υποδέχθηκαν την κυρία Βαρδινογιάννη στο Κοινωνικό Υπνωτήριο, παρουσία των ωφελουμένων οικογενειών, των εργαζόμενων αλλά και των εθελοντών των Κοινωνικών Δομών Κορίνθου.                     Η κυρία Βαρδινογιάννη έδωσε τα θερμά της συγχαρητήρια στον κ. Μαρωνίτη και τον κ. Πνευματικό τόνιζοντας χαρακτηριστικά «Με βαθειά συγκίνηση και μεγάλη τιμή βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας στην όμορφη και ιστορική Κόρινθο και σε έναν χώρο όπου φωλιάζει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Κορίνθου κύριο Αλέξανδρο Πνευματικό και τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κύριο Γιάννη Μαρωνίτη, για την πρόσκλησή τους που μου δίνει την ευκαιρία να βρεθώ κοντά στα παιδιά και στους συνανθρωπους μας από την Κόρινθο που έχουν ανάγκη στήριξης και θαλπωρής. Μέσα από τη μακροχρόνια συνεργασία μου με τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων γνωρίζω την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται στον χώρο αυτόν καθώς και σε άλλες κοινωνικές δομές που έχω επισκεφθεί, οι οποίες εξυπηρετούν το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα. Και κάθε φορά η συγκίνησή μου είναι μεγάλη γιατί οι στιγμές αυτές μένουν βαθιά χαραγμένες στη σκέψη και στην καρδιά μου δένοντάς με για πάντα με το μέρος και τους ανθρωπους που συναντώ. Η δημιουργία αυτών των δομών είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία και αποτελεί μια μεγάλη και εθνικής σημασίας κοινωνική προσφορά».
Με τη σειρά του ο κ. Μαρωνίτης δήλωσε τα εξής «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου το Υπουργείο Εργασίας και την Διαχειριστική Αρχή της ΕΠΑΝΑΔ, το Δήμο Κορινθίων και το Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και τις Υπηρεσίες τους για τη Με τη με
σειρά του ο κ. Μαρωνίτης δήλωσε τα εξής «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου το Υπουργείο Εργασίας και την Διαχειριστική Αρχή της ΕΠΑΝΑΔ, το Δήμο Κορινθίων και το Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και τις Υπηρεσίες τους για τη συνεργασία τους, τους χορηγούς μας, τους εργαζόμενους, τους Εθελοντές πολίτες που μας στηρίζουν, την καλή μας Νεράϊδα τη κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη που είναι πάντα δίπλα μας και μας δίνει δύναμη με την καλή της ευχή. Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, είναι Φάρος και οδηγός για εμένα και τους συνεργάτες μου. Σε αυτή τη δύσκολη και γκρίζα εποχή, που επικρατεί όχι μόνο οικονομική κρίση αλλά και κρίση αξιών και θεσμών, υπάρχουν κάποιοι ήρωες που μας εμπνέουν και μας γεμίζουν την ψυχή με θάρρος και ελπίδα δίνοντάς μας το φωτεινό παράδειγμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι ένα τέτοιο φωτεινό και λαμπρό παράδειγμα. Το έργο της μας ευαισθητοποιεί να συνεχίσουμε στα βήματά της και αποτελεί Φάρο ελπίδας για όλους μας. Εκτός από το τεράστιο ανθρωπιστικό της έργο, θα ήθελα να σταθώ στην εξαιρετικά σημαντική Πολιτιστική δράση της κυρίας Βαρδινογιάννη και συγκεκριμένα στη διεθνή εκστρατεία “RETURN (the marbles), RESTORE (Parthenon), RESTART (history)” που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 με σκοπό την επιστροφή των Γλυπτών και των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Πρόκειται για μία προσπάθεια που θα αποφέρει καρπούς υψίστης εθνικής σημασίας. Με βάση την πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη, με τη σειρά μας, συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια ξεκινώντας από τις 6 Οκτωβρίου του 2014, όπου διοργανώσαμε διεθνές Συνέδριο με τίτλο “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, Μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Η επιστροφή των Μαρμάρων” υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (EFUCA) και του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ στον Κεραμεικό. Καλώ, λοιπόν, την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, τον άγγελο της ζωής μας, να την τιμήσουμε και να της παραδώσουμε μία τιμητική πλακέτα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, για την ανακήρυξή της ως Επίτιμης Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ως ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης για όσα κάνει για την οικογένεια, το παιδί και για την Ελλάδα μας. Να τιμήσουμε αυτή την φωτισμένη, υπέρλαμπρη, μεγάλη Ελληνίδα, με το Ε κεφαλαίο, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας με αυτή την τόσο θετική συνεργασία, δίπλα στα παιδιά και στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Στο Κοινωνικό Υπνωτήριο η Γιορτή πλαισιώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείου – Σχολή Μουσικής Μπαρόκ, Τάξη Φλάουτου με Ράμφος με Διδάσκουσα την κ. Κολέτου Μαρία (Master of Art στο φαγκότο και στο φλάουτο με ράμφος), ενώ ο Σύλλογος Κρητών «Άγιος Ανδρέας» Κορυδαλλού – Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη με Χοροδιδάσκαλο την κ. Ελένη Γιακουμάκη (Λύρα Δημήτρης Πρωτογεράκης, Λαούτο Χάρης Ζαχαριουδάκης και Βαγγέλης Τζαγκαράκης) παρουσιάσε Παραδοσιακούς Κρητικούς Χορούς.Η Γιορτή συνεχίσθηκε στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας στο Περιγιάλι Κορινθίας, με μουσικό πρόγραμμα από τη Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία Ενηλίκων «Η ΡΕΑ» Άσσου – Δήμου Κορινθίων με τον Μαέστρο κ. Γρηγόρη Παντελέων. Ενώ η Ηθοποιός και Διευθύντρια του τομέα Παιδικού Θεάτρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γεωργία Τσικούρη με την Θεατρική της Ομάδα «ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» παρουσίασε το Θεατρικό έργο του Θεατρικού Ποιητή Πέτρου Καφαντόγια «Παράξενος Βυθός» στους μικρούς μας φίλους.Η κυρία Βαρδινογιάννη μοίρασε παιχνίδια στα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης.

Η εκδήλωση έτυχε ιδιαίτερης προσοχής από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων κ. Χρήστος Χασικίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χαράλαμπος Καμπούρης, κ. Σταύρος Κεφαλάς, κ. Δημήτρης Μπακούλης και κ. Αθανασία Χρηστάρα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Απόστολος Παπαφωτίου και κ. Γεώργιος Πετρίτσης, ο Διευθυντής Προσωπικού της MOTOR OIL κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Φαρμάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος – Διευθυντής Επιθεώρησης Εργασίας κ. Κώστας Παρτσινέβελος, ο Πρόεδρος Λαογραφικής Στέγης Κορίνθου κ. Φώτης Διπλός, ο Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Λεχαίου κ. Γεώργιος Γεωργίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λεχαίου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» κ. Σία Ανδρικοπούλου, η Πρόεδρος Χορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου ΑΣΣΟΥ «Η ΡΕΑ» κ. Άννα – Μαρία Σακελλαρίου καθώς και τη Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Περιγιαλίου κ. Βούρου Περσεφόνη.
Οι Κοινωνικές Δομές στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: