Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΥΔΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ






ΥΛΙΚΑ 


  • 1/2 κιλό Μύδια Ολυμπιάδας
  • 1/2 κιλό ψίχα Μύδια Ολυμπιάδας
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι 
  • 2 τεμάχια κρεμμύδια ξερά 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 τεμάχιο πιπεριά πράσινη
  • λίγο Ούζο 
  • ελαιόλαδο 
  • λίγο πάπρικα 
  • λίγο αλάτι 
  • λίγο πιπέρι άσπρο
  • λίγο μαύρο πιπέρι 
  • λίγο 4 πιπέρια 
  • λίγο μπαχάρι 
  • λίγο δάφνη 
  • λίγο μοσχοκάρυδο 
  • λίγο μπούκοβο 
  • λίγο άνηθος
  • λίγος δυόσμος
  • σάλτσα ντομάτα πελντε 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι και ύστερα όλα τα μυρωδικά μας και ταυτόχρονα ρίχνουμε τα Μύδια σβήνοντας με ούζο, και τα σκεπάζουμε με το καπάκι, μέχρι να ανοίξουν τα Μύδια μας (10 λεπτά περίπου).
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν ομοιόμορφα τσιγαριστούν ρίχνουμε τις πράσινες πιπεριές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
  3. Ρίχνουμε την ψίχα Μύδια και ξεκινάμε την διαδικασία.
  4. Ρίχνουμε τον πελντέ ντομάτας και νερό μέχρι την στιγμή που θα αρχίζει να βράζει για να ρίξουμε το κοφτό μακαρονάκι.
  5. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε και δοκιμάζουμε αν χρειαστεί και άλλο αλάτι ή κάποιο άλλο υλικό επιπλέον.
  6. Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το αφήνουμε μέχρι να πιει το νερό και μείνει με την σάλτσα του, ταυτόχρονα ρίχνουμε και ολόκληρα τα Μύδια. (Ρίχνουμε και άλλο νερό μέσα στο τηγάνι με τα Μύδια αν χρειάζεται).
  7. Το σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να κάτσει η θερμοκρασία και το σερβίρουμε  αν θέλουμε με τυρί τριμμένο από πάνω. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: