Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΕΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ


Υλικά
  • 1500 γραμμάρια αλεύρι  τύπου Τσουρεκιού
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη Κρυσταλλική
  • 150 γραμμάρια φρέσκο Βούτυρο Κερκύρας
  • 150 γραμμάρια λίπος ζαχαροπλαστικής ή βούτυρο απλό
  • 5 τεμάχια αυγά
  • 250 γραμμάρια νωπή φρέσκια μαγιά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο μαχλέπι
  • 1 τεμάχιο πορτοκάλι ξύσμα
  • 300 γραμμάρια φιλέ αμύγδαλο
  • 300 γραμμάρια χλιαρό νερό 33 c
  • 3 αυγά για άλειμμα
  • 3 τεμάχια κόκκινα αυγά   


Εκτέλεση
Για να πιάσουμε τη μαγιά, διαλύουμε την μαγιά σε μπολ, και προσθέτουμε το χλιαρό νερό 33c και από τη συνταγή to αλεύρι τόσο ώστε να έχουμε ένα κουρκούτη και το  ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και την αφήνουμε την μαγιά να γίνει σε ζεστό μέρος  για περίπου 30΄ και δεν κουνάμε ούτε μετακινούμε το μπολ. Μετά από περίπου 30΄ θα δούμε ότι έχει ανέβει και στην επιφάνεια έχουν σχηματιστεί φυσαλίδες. Στο Μίξερ μας χτυπάμε ταυτόχρονα το Βούτυρο και την ζάχαρη πάρα πολύ καλά!!! Και προσθέτουμε μετά τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα……
Ρίχνουμε το μαχλέπι με το αλάτι και λίγο αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή σιγά σιγά.

Προσθέτουμε την μαγιά και το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύοντας πάρα πολύ δυνατά, μέχρι πλέον η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί να πασπαλίσουμε λίγο αλεύρι επιπλέον. Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα εάν είναι σε ζεστό σημείο. Όταν φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε σε τρία μέρη. Πλάθουμε τρία φιτίλια και τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Το τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το σκεπάζουμε πάλι για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Πριν το φουρνίσουμε το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό ρίχνοντας και το φιλέ αμύγδαλο. Έχουμε προθερμάνει καλά το φούρνο στους 160-170°C και το ψήνουμε για 25΄ μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε με τρόπο το κόκκινο αυγό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το τυλίγουμε με μεμβράνη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: