Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Χταπόδι μακαρόνι



ΥΛΙΚΑ 

  • 4 τεμάχια Χταπόδια 
  • 2 πακέτα κοφτό μακαρονάκι 
  • 2 τεμάχια κρεμμύδια ξερά 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 τεμάχιο 
  • ξίδι 
  • κρασί κόκκινο 
  • ελαιόλαδο 
  • λίγο πάπρικα 
  • λίγο αλάτι 
  • λίγο πιπέρι άσπρο
  • λίγο μαύρο πιπέρι 
  • λίγο 4 πιπέρια 
  • λίγο μπαχάρι 
  • λίγο κανέλα 
  • λίγο γαρύφαλλο 
  • λίγο δάφνη 
  • λίγο μοσχοκάρυδο 
  • λίγο μπούκοβο 
  • λίγο άνηθος
  • λίγος δυόσμος
  • σάλτσα ντομάτα πελντε 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό και ξίδι ρίχνουμε το χταπόδι μέχρι να πάρει βράσει καλή (μαλακώσει).
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν ομοιόμορφα τσιγαριστούν ρίχνουμε τις πράσινες πιπεριές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
  3. Ρίχνουμε τα χταπόδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα πάρα πολύ καλά και τα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  4. Ρίχνουμε τον πελντε ντομάτας και το βρασμένο νερό με το ξίδι μέσα στο τηγάνι με το χταπόδι  και ξεκινάμε την διαδικασία να βγάζει μέχρι την στιγμή που θα ρίξουμε το κοφτό μακαρονάκι.
  5. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε και δοκιμάζουμε αν χρειαστεί και άλλο αλάτι ή κάποιο άλλο υλικό επιπλέον.
  6. Ρίχνουμε και άλλο από το βρασμένο νερό μέσα στο τηγάνι με χταπόδι και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το αφήνουμε μέχρι να πιει το νερό και μείνει με την σάλτσα του.
  7. Το σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να κάτσει η θερμοκρασία και το σερβίρουμε με αν θέλουμε με τυρί τριμμένο από πάνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: