Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

GReat Kouzina από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας



Σημαντικές πρωτοβουλίες για την προβολή της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, αλλά και την αναβάθμισή της, υλοποιεί η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Αιχμή του δόρατος της προσπάθειας είναι το πρόγραμμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «GReat Kouzina».

Το μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Κώστας Μουζάκης δήλωσε στο REAL.GR σχετικά με τις πρωτοβουλίες προώθησης της ελληνικής
γαστρονομίας τα εξής:

«Πρωταρχικός σκοπός της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας είναι η διάδοση και η αποτύπωση της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, αλλά και η αναβάθμισή της μέσα από το νέο εθνικό εγχείρημα «GReat Kouzina».

Μέλημά μας είναι η ανάδειξη της ταυτότητας της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, με την αξιοποίηση και του πρωτογενή τομέα μας.

Η ελληνική γαστρονομία δεν υστερεί σε τίποτα ακόμα και από τις πιο γνωστές παγκοσμίως.

Εξαρτάται από εμάς να τη διαδώσουμε και να εκπαιδεύσουμε σεφ και εστιάτορες, ώστε η ελληνική κουζίνα να κατακτήσει τη θέση που
δικαιούται.

Ο πρόεδρος της λέσχης Μίλτος Καρούμπας έχει όραμα και εμείς είμαστε δίπλα του και συνδράμουμε.

Όμως το μεγάλο γεγονός είναι τον Απρίλιο του 2016, με την πραγματοποίηση του παγκόσμιου συνεδρίου WACS στην Αθήνα.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν περίπου 2500 σεφ, από όλο τον κόσμο και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε την ελληνική κουζίνα».


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=365589&catID=111

Δεν υπάρχουν σχόλια: