Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Σούπερ αφράτα cookies

Τι θα λέγατε για σούπερ αφράτα cookies, που λιώνουν γλυκά στο στόμα; Ο σεφ Κωνσταντίνος Μουζάκης σερβίρει τσάι με cookies και τρελαίνει τον ουρανίσκο μας. Δείτε τη συνταγή που έφτιαξε ο πολυβραβευμένος σεφ αποκλειστικά για το site μας!







Υλικά: 
  • 250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
  • 350 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 30 γραμμάρια κορν φλάουερ
  • 1 κούπα κακάο
  • Σοκολάτα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Μετά, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και βάζουμε από πάνω σοκολάτα -ή και μέσα ακόμα.
  • Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 10 λεπτά.
  • Έτοιμα για σερβίρισμα, αφού τα αφήσετε λίγη ώρα να κρυώσουν.

Ο πολυβραβευμένος Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Τομεάρχης & Pastry Chef στον Όμιλο ΙIEK ΞΥΝΗ Αθήνας, ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων, σεφ σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, μέλος του Chef Club Ελλάδος, WACS, ΟΑΕ, ΛΑΕ. ΕΟΤ.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τον Στράτο Χριστοδούλου, ιδιοκτήτη του Παραδοσιακού Φούρνου όπου και παρασκεύασε ο σεφ Κωνσταντίνος Μουζάκης τα γεμιστά με σοκολάτα Cookies. Ο Παραδοσιακός Φούρνος της Οικογένειας Χριστοδούλου βρίσκεται στην οδό Κυθηρίων 57, στο Καλαμάκι (τηλ.: 210.9968.061). Ο Στράτος Χριστοδούλου ζυμώνει και ψήνει κάθε μέρα παραδοσιακό ψωμί και ποικίλα αρτοπαρασκευάσματα, ενώ φτιάχνει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές σε συνεργασία με τον σεφ Κωνσταντίνο Μουζάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: