Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Κωνσταντίνος Μουζάκης ένας πολυβραβευμένος σεφ με πολλές διακρίσεις, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ATHENSGO.GR


Κωνσταντίνος Μουζάκης ένας πολυβραβευμένος σεφ με πολλές διακρίσεις

http://www.athensgo.gr/pages/article.aspx?id=2173

Πρόσωπα | δημοσίευση 30/09/2014


Κωνσταντίνος Μουζάκης ένας πολυβραβευμένος σεφ με πολλές διακρίσεις.

Στις 29 Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε στο οpen day του ομίλου Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας και παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή την εισήγηση του βραβευμένου σεφ Κωνσταντίνου Μουζάκη για τους νέους μαθητές της γαστρονομίας.


Κωνσταντίνε θα θέλαμε να μας περιγράψεις την πρώτη σου ημέρα με τους νέους σου μαθητές.

Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας και είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκεστε στον εκπαιδευτικό όμιλο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας.

Οι μαθητές ήρθαν να γνωρίσουν τον Όμιλο ΞΥΝΗ τους καθηγητές τους, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ, καθώς και να πάρουν μία πρώτη εικόνα του Ομίλου ΞΥΝΗ. Δεν είναι τυχαίο που ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ είναι ο μεγαλύτερος και πληρέστερος εκπαιδευτικός όμιλος στην Ελλάδα.

Ένας είναι ο στόχος μας η επιτυχία και αυτή είναι δεδομένη όταν ο σεφ που παραδίδει μαθήματα, αγαπάει αυτό που κάνει, έχει μεγάλη εμπειρία καθώς και πολλές σημαντικές διακρίσεις.


Στην αρχή της εισήγησης, μας περιέγραψες τον εαυτό σου, τι σημαίνει αυτό για τους μαθητές σου;

Το στοιχείο που πρέπει να προβάλεις είναι ένα και μοναδικό, δηλαδή ότι ο καθηγητής που έχεις απέναντι σου, έχει δώσει μεγάλο ζήλο και αγάπη στο επάγγελμα που διάλεξε και οι κόποι του ανταμείφθηκαν με το παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο να είσαι διευθυντής γαστρονομίας στον όμιλο UNESCO, να είσαι πιστοποιητής στον ΕΟΤ καθώς και μέλος στην παγκόσμια κοινότητα των σεφ.


Παρακολουθήσαμε το ιδιαίτερο πρόγραμμα που θα συμμετέχουν οι νέοι σου μαθητές καθώς και τις ποικίλες δράσεις που οργανώνει το ΙΕΚ ΞΥΝΗ και διαπιστώσαμε ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα απένατι στους μαθητές του.

Oι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν όλα τα βασικά στοιχεία στον τομέα της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Το υπουργείο υγείας και αγροτικής ανάπτυξης δίνει την εντολή αυτή σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Οι δράσεις έχουν ως σκοπό ο μαθητής εκτός από τις πρακτικές του στο ΙΕΚ να συναναστρέφεται με άλλα άτομα και γενικά με το εξωτερικό περιβάλλον, για να αρχίσει να αποκτά τις πρώτες του εμπειρίες.

Η δουλειά του σεφ απαιτεί μεγάλη οργάνωση καθώς και απόλυτη συνεργάσια σε όλους τους τομείς.


Παρατηρήσαμε πολλές φορές να επαναλαμβάνεις την λέξη διάβασμα. Τι σημαίνει αυτό για έναν μαθητή;

Διάβασμα.... ιερή λέξη για έναν μαθητή!!! Αν δεν διαβάσει, δεν παρακολουθήσει, δεν δώσει στίγμα στην καθημερινότητά του και ζήλο το μόνο που σίγουρα να περιμένει είναι όταν θα έρθει η ώρα της πρακτικής και κυρίως την ώρα που θα εργαστεί ως σεφ, θα έχει σημαντικές ελλέιψεις και τότε θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες καθώς και δυσκολίες προσαρμογής στην εργασία του. Για αυτό μελέτη και διάβασμα!!!


Με την ξενάγησή μας στο όμιλο ΞΥΝΗ διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για έναν όμιλο που έχει δώσει μεγάλη έμφαση στις εγκαταστάσεις του καθώς και στην τεχνολογία που απαιτείται για τις σπουδές των μαθητών.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, είναι ο μεγαλύτερος και πληρέστερος εκπαιδευτικός όμιλος στην Ελλάδα, έχει διανύσει μια καταξιωμένη πορεία από το 1957, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και γενικότερα της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Με μια παρακαταθήκη τη δυναμική παρουσία 56 χρόνων, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ συνεχίζει την πορεία του, με όραμα, ξεκάθαρη στρατηγική, σύγχρονη αντίληψη και κορυφαίες συνεργασίες. «Ηγείται και Πρωτοπορεί», επιδιώκοντας καθημερινά να είναι αντάξιος της νεολαίας που τον εμπιστεύεται, τον προτιμά και τον κατατάσσει στην πρώτη θέση.


Εσείς σαν καθηγητής, τι εμπειρία αποκτήσατε στο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ και ποιός είναι ο προβληματισμός σας απέναντι στους νέους σου μαθητές;

Η εμπειρία μου είναι μεγάλη γιατί εργάζομαι 22 χρόνια στον χώρο της γαστρονομίας. Σαν καθηγητής εργάζομαι 4 χρόνια και λόγο της μεγάλης παρακολούθησης μαθητών στο ΙΕΚ μας, θέλω να σας αναφέρω από την εμπειρία μου ότι ο μαθητής που δεν ενδιαφέρεται για το μάθημα ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή. Μαθητής που αγαπάει την γαστρονομία έχει μεγάλο ζήλο και αυτό θα φανεί από την πρώτη μέρα.

Ο προβληματισμός μου είναι εάν ο μαθητής θα τα καταφέρει στην πρακτική.


Εκτός από τον Όμιλο Ξυνή υπάρχει κάποια άλλη παράλληλη εργασία?

Η κύρια εργασία μου είναι καθηγητής στον όμιλο ΞΥΝΗ, παράλληλα είμαι διευθυντής στον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και υπεύθυνος δράσεως επισιτισμού στις μόνιμες κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, της Παγκόσμιας ένωσης αρχιμαγείρων, Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της Ελληνικής κουζίνας, εισηγητής παραδοσιακής κουζίνας στα ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και Βορείου Αιγαίου κλπ….και συγγραφέας βιβλίων και συνταγών σε διάφορα site όπως συγκεκριμένα με το athensgo λόγο της μεγάλης του απήχησης καθώς και στο ότι απευθύνεται σε νεαρές ηλικίες.


Μας δίνεις την αίσθηση ότι είσαι πολυάσχολος και συγχαρητήρια παρόλο της νεαρής σου ηλικία.

22 χρόνια το μεράκι και η αγάπη μου για την γαστρονομία είναι μεγάλη. Σκοπός μου είναι είναι η διάδοση και η αποτύπωση της Ελληνικής κουζίνας σε όλη την Ελληνική επικράτεια καθώς και στο εξωτερικό.


Δώσατε σαν βάση το HACCP και την υγιεινή, τι εννοείται;

Δεν μπορεί ένας μαθητής να μην γνωρίζει το HACCP. Συγκεκριμένα το HACCP είναι προδιαγραφές υγιειονομικών διατάξεων, και υγιεινής. Ο ΕΦΕΤ και το υγειονομικό κάνει συνέχεια ελέγχους και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δεν μπορώ να διανοηθώ ένας σεφ να μην γνωρίζει το HACCP.


Παρακολουθήσαμε σε όλη την εισήγηση σου και διαπιστώσαμε μια μεγάλη μεταδοτικότητα απέναντι στους μαθητές σου. Που πιστεύεις ότι οφείλεται;

Η μεγάλη μου εμπειρία, η αγάπη μου και το πάθος για αυτό που κάνω πιστεύω ότι οφείλεται στην άμεση μεταδοτικότητα μου.


Κάτι τελευταίο, τι συμβουλή δίνεις στους νέους σου μαθητές;

H συμβουλή που θα δώσω για μια ακόμα φορά είναι οι μαθητές να διαβάζουν συνεχώς. Το επάγγελμα του σεφ απαιτεί αφοσίωση γιατί ακόμα και το κάθε γραμμάριο έχει σημαντική διαφορά στην γεύση. Στόχος μου προσωπικός αλλά και του Ομίλου ΞΥΝΗ είναι όλοι οι μαθητές μας με το πέρας των σπουδών τους να έχουν αποκατασταθεί πλήρως επαγγελματικά.

Εμείς όλα αυτά τα χρόνια το έχουμε αποδείξει, έχουμε την εμπειρία και τις γνώσεις να το επιτυγχάνουμε για αυτό και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, είναι ο μεγαλύτερος και πληρέστερος εκπαιδευτικός όμιλος στην Ελλάδα.

Εύχομαι στους μαθητές μου καλή φοίτηση με μεγάλες γαστρονομικές επιτυχίες.


Ευχαριστούμε πολύ τον Κωνσταντίνο Μουζάκη για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.


Κωνστατίνος Μουζάκης

Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Τομεάρχης Pastry Chef στον Όμιλο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας. Executive Chef στο AVRA Catering. Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων-Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας. Υπεύθυνος Δημοσιών σχέσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων-Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας.(Chef’s Club of Greece). Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Πιστοποίητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Συγγραφέας στο βιβλίο «Αφροδισιακά τρόφιμα και Φάρμακα» Συγγραφέας και συνεργάτης συνταγών και Παραδοσιακής Κουζίνας, Ζαχαροπλαστικής, σε διάφορα site & blogs, εφημερίδες και περιοδικά. Εισηγητής Παραδοσιακής Κουζίνας στα ΤΕΙ Αθήνας, Ιονίων Νήσων & Βορείου Αιγαίου.

Παρέχοντας τις πλέον αναγνωρισμένες και ποιοτικές σπουδές σε 19 Τομείς Σπουδών και 76 Ειδικότητες, τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποτελούν μονόδρομο επιτυχίας, καθώς διασφαλίζουν άμεση εργασιακή αποκατάσταση και επισφραγίζουν μια καταξιωμένη επαγγελματική σταδιοδρομία!

Οι νέοι και νέες που θα επιλέξουν να σπουδάσουν στα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, λαμβάνουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση, σε σύγχρονα εργαστήρια, με πιστοποίηση σπουδών από τον κορυφαίο βρετανικό φορέα NCFE, γεγονός που τους αναγάγει, μετά το πέρας των σπουδών τους, σε ικανούς, ανταγωνιστικούς επαγγελματίες στον εργασιακό στίβο. Επιπλέον, μπορούν να συνεχίσουν για Bachelor στο Mediterranean College, φορέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.

Περίτρανη απόδειξη της σιγουριάς για το εργασιακό μέλλον, την οποία διασφαλίζουν στους αποφοίτους τους τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, αποτελεί το στατιστικά αποδεδειγμένο ποσοστό ότι το 90% και πλέον των αποφοίτων των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ εντάσσεται στην αγορά εργασίας στο 1ο εξάμηνο μετά την αποφοίτηση!

Όσοι ενδιαφέρονται για ισχυρό κρατικό πτυχίο, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και την Ε.Ε, απολύτως ισοδύναμο των Δημοσίων ΙΕΚ σε έναν από τους 19 Τομείς Σπουδών

Διοίκησης & Οικονομίας, Ναυτιλιακών, Ασφάλειας, Επισιτισμού, Τουρισμού, Υγείας, Φαρμάκων & Καλλυντικών, Ομορφιάς & Μόδας, Διαιτολογίας & Διατροφής, Παιδαγωγικών, Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας & Αυτοματισμού, Μηχανολογίας & Μεταφορών, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Δομικών Έργων, Επικοινωνίας & ΜΜΕ, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αεροπορικών Σπουδών, Αγροτικής Ανάπτυξης- και θέλουν η αποφοίτησή τους να «μεταφραστεί» άμεσα σε εύρεση θέσης εργασίας, τότε τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι η σίγουρη επιλογή, που οδηγεί στην επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στα νέα τμήματα Οκτωβρίου 2014:

• Αθήνα: Πατησίων 31, τηλέφωνο 210 -5279500
• Πειραιάς: Φίλωνος 39, τηλέφωνο 210 41 20714
• Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 57, τηλέφωνο 210 9640117
• Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, τηλέφωνο 2310 552406

Ή ηλεκτρονικά στο: http://www.iek-xini.edu.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: