Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ



ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό ροδάκινα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό 
  • 3 κτσ χυμό από λεμόνι
  • 4-5 στικάκια ολόκληρα γαρίφαλα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα ώριμα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά με το νερό μας.
  2. Μόλις μαλακώσουν τα κομμάτια τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, αν θέλουμε η μαρμελάδα να έχει και κομμάτια φρούτου ή τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ για να γίνει μια λεία μαρμελάδα.
  3. Ξανά τα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τα ροδάκινα και προσθέτουμε την ζάχαρη και τα γαρίφαλα και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι....
  4. Το τοποθετούμε μέσα σε γυάλινο βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κλείσουμε αεροστεγώς. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: