Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Μαρέγκες αμυγδάλου με ροδάκινα



ΥΛΙΚΑ



  • 6 τεμάχια ασπράδι αυγού
  • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 
  • 120 γραμμάρια γλυκό κρασί κόκκινο
  • 4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
  • φύλλα δύοσμου
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά την ζάχαρη.
  2. Τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα μέσα στην μαρέγκα και την αναακατεύουμε ελαφρά με μια μαριζ.
  3. Σε μια λαμαρίνα τοποθετούμε την λαδόκολλα και μεε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής που έχουμε τοποθετήσει την μαρέγκα, αρχίζουμε και κόβουμε μαρέγκες σε σχήμα οβαλ αφήνοντας 2 δάκτυλα ανάμεσά τους για να ψηθούν πολύ όμορφα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100C για 1 εώς 1.30 ώρα περίπου, ώσπου να είναι στεγνές και τραγανές.
  5. Όταν ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις αφαιρούμε από την λαμαρίνα (λαδόκολλα).
  6. Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κρασί το κόκκινο μέχρι να γίνει σαντιγί.
  7. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τις μαρέγκες.
  8. Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε μέσα την σαντιγί και γαρνίρουμε ομοιόμορφα τις μαρέγκες μας. 
  9. Ρίχνουμε από πάνω λίγο καβουρδισμένο ψιλοκομμένο αμύγδαλο και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ροδάκινα. Τέλος βάζουμε από ένα φύλλο δυόσμο για το ντεκόρ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: