Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες Σεμινάριο Γραστρονομίας στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας που εδρεύουν στους Δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, στον Δήμο Πειραιά, στους Δήμους Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη καθώς και στον Δήμο Κορινθίων.
53738 602732269843049 4302087599490054740 o
Συγκεκριμένα, Εισηγητές στο Σεμινάριο ήταν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, κ. Ηλίας Ιωσηφέλης, κ. Παναγιώτης Χαλουλάκος και κ. Νικόλαος Δαούτης οι οποίοι και τοποθετήθηκαν στα εξής θέματα:
Αποθήκευση Τροφίμων
- Συνθήκες Αποθήκευσης
- Κανόνες Σωστής Αποθηκευτικής Πρακτικής
- Ειδικές απαιτήσεις
Σεμινάριο Παροχής Υπηρεσιων Σίτισης
- Διαμόρφωση του μενού στο σύνολο των γευμάτων. Το γεύμα και το δείπνο θα αποτελούνται από διαφορετικά φαγητά.
- Η αίθουσα σίτισης να διαθέτει τα απαραίτητα τραπέζια και καθίσματα για την εξυπηρέτηση των σιτιζόμενων κατά την ώρα προσέλευσης τους
- Οι ώρες σερβιρίσματος θα γίνονται, συμπεριλαμβανομένων και των Κυριακών καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος (17 ημέρες), καθημερινά από τις 15.00 έως 17.00 και από 19.00 έως 20.30
IMG 0091

IMG 0100

IMG 0150
Έπειτα οι Αρχιμέγειρες Αρχιμάγειρες εφάρμοσαν το θεωρητικό μέρος του Σεμιναρίου πρακτικά καθώς έδειξαν στους εργαζόμενους των Μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας βασικά βήματα για την Αποθήκευση Τροφίμων καθώς και τους έδωσαν ιδιαίτερα σημαντικές συμβουλές.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους: «Να ευχαριστήσουμε θερμά την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας για την συνεργασία σε ένα τόσο σημαντικό τομέα όπως είναι εκείνος της Γαστρονομίας».
IMG 0239
Τα Σεμινάρια στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

logo epanad

Δεν υπάρχουν σχόλια: