Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας


Με τις καλύτερες προθέσεις από όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, ξεκίνησε το πρώτο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, που συνδιοργανώνεται από την κοινωφελή επιχείρηση Δήμου Λευκάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και την εταιρία ανάπτυξης επιμελητηρίου Λευκάδας, και στόχο έχει την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος , μέσω της ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Λευκάδας και των παραδοσιακών επαγγελμάτων που σχετίζονται με την γαστρονομία.


Μία πρωτοβουλία κάτω από την ομπρέλα της αναπτυξιακής σύμπραξης ΑΕ  ΤΟΠΣΑ Λευκάδας, μέλη της οποίας είναι ο μη κυβερνητικός οργανισμός Equal Society που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος ΤΟΠΣΑ,  η ΔΕΠΟΚΑΛ, η κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Μεγανησίου, η εταιρία ανάπτυξης Λευκάδας, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η ένωση ξενοδόχων Λευκάδας, το Μάστερ Κεκ και η ΠΕΔΙΝ. Αλλά και με την υποστήριξη της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδας και των καθηγητών του ΙΕΚ Μαγειρικής Πρέβεζας.


Το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην πλατεία Μαρκά που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης.  Παρόντες στην έναρξή του,  ήταν ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ο νεοεκλεγείσας δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής, ο νεοεκλεγείσας Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Χαλικιάς, δημοτικοί σύμβουλοι , ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κα.
Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Λευκάδας Ζωή Σκιαδά, η οποία ανέφερε πως η βασική επιδίωξη  της συγκεκριμένης δράσης είναι «να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Λευκάδας ως γαστρονομικού προορισμού και στην προσέλκυση γαστρονομικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό», ενώ κλείνοντας είπε πως όλοι οι διοργανωτές του διήμερου αφιερώματος, φιλοδοξούνε «το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας να γίνει θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκάδας».
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του απόντα από την εκδήλωση Σπύρου Φρεμεντίτη, προέδρου του παραρτήματος του μη κυβερνητικού οργανισμού Equal Society στην Λευκάδα , τους οποίους ανέγνωσε  η υπάλληλος της εταιρίας, Κατερίνα Σκλαβενίτη και οι εισηγήσεις του προέδρου του επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέση, της εικαστικού Χαράς Σαϊτη, της  συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής Τούλα Σκληρού και του μέλους της παγκόσμιας ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Κωνσταντίνου Μουζάκη, με θέμα τον «Λευκαδίτικο και Επτανησιακό Γαστρονομικό τουρισμό».

Με την αγαπημένη μου φίλη και καλή παραδοσιακή μαγείρισσα της Λευκάδας Όλγα Μανολίτση

ΧΟΡΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ

 ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: