Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

"Ρουμελιώτικη κουζίνα" ο δημος Δελφών, η σχολή τουριστικής εκπαίδευσης Γαλαξειδίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας,

 "Ρουμελιώτικη κουζίνα"
 ο δημος Δελφών, η σχολή τουριστικής εκπαίδευσης Γαλαξειδίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας,
 συνδιοργάνωσαν την 1η Γιορτή Γεύσεων της Ρουμελιώτικης κουζίνας στο Δήμο Δελφών!!! 

Τα μέλη που παραβρέθηκαν : Τάσος Τόλης, κων/νος Μουζάκης, Νίκος Μωραίτης, Γιώργος Μπακόπουλος 
Μπαιράμης Λευτέρης, Βαγγέλης Κυριαζής


 Ρουμελιώτικη Κουζίνα - Πανηγύρι Γεύσεων 
Γαλαξείδι, 4 Μαΐου 2014

Ο Δήμος Δελφών, η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, έχουν τη χαρά να συνδιοργανώσουν Γιορτή Γεύσεων της Ρουμελιώτικης Κουζίνας στο Δήμο Δελφών. Η διοργάνωση θα γίνει στο λιμάνι του Γαλαξειδίου την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και θα είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο.

Έχει φτάσει και για τον τόπο μας η στιγμή να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική του παράδοση. Μία παράδοση που χάνεται στα βάθη του χρόνου και που μπορεί να αποτελέσει ένα από τα βασικότερα νέα τουριστικά προϊόντα που ο Δήμος Δελφών σχεδιάζει στα πλαίσια της συνολικής του στρατηγικής ανάπτυξης και προβολής για τον τουρισμό μας.

Το πανηγύρι των γεύσεων θα έχει τη χαρά και την τιμή να αναδειχτεί μέσα από την προσφορά και την παρουσία ενός μεγάλου της γαστρονομίας Έλληνα, του Ηλία Μαμαλάκη. Έναν γαστρονόμο που μέσα από την αγάπη και τη φροντίδα του για την ελληνική γαστρονομία, επιθυμεί πραγματικά να βοηθήσει στην ανάδειξη της ντόπιας ρουμελιώτικης κουζίνας μας.

Για το σκοπό αυτό, θα ηγείται ειδικής κριτικής επιτροπής που θα διοργανώσει και θα αξιολογήσει τον 1ο Διαγωνισμό Ρουμελιώτικης Γεύσης. Έναν διαγωνισμό όπου εσείς, οι πολίτες του Δήμου Δελφών, μπορείτε ελεύθερα να συμμετάσχετε με την έτοιμη παραδοσιακή σας συνταγή και να αναδείξετε μέσα από αυτή τη διασκεδαστική εμπειρία την ιδιαίτερη γαστρονομία μας. Όπως είναι φυσικό, την ίδια ημέρα θα αναδειχτεί από την ομάδα του Ηλία Μαμαλάκη, το νικητήριο αλμυρό ή γλυκό πιάτο-συνταγή του διαγωνισμού, του οποίου η/ο δημιουργός θα βραβευθεί και επίσημα.
Πέραν του ιδιαίτερου αυτού διαγωνισμού όμως, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη των ντόπιων προϊόντων και των παραγωγών τους. Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει ειδικός χώρος όπου οι παραγωγοί του τόπου μας θα μπορούν ελεύθερα να εκθέσουν και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους και, εφόσον τηρούνται και οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία, να μπορούν να διαθέσουν προς πώληση και όσα από τα προϊόντα αυτά επιθυμούν.

Από τη γιορτή αυτή δεν θα λείπει φυσικά η φρεσκάδα και το ταλέντο των φοιτητών της φημισμένης Τουριστικής Σχολής του Γαλαξειδίου που με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων τους, θα δώσουν σε όλους τους επισκέπτες της γιορτής την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες τους, και πάνω απ’ όλα, να δοκιμάσουν ζωντανά και φρέσκα τις παρασκευές τους.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να δώσει μία πραγματική ώθηση σε μία καθημερινή και αρχέγονη γαστρονομική παράδοση που μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης και να προωθήσει την τοπική οικονομία σε επίπεδο που ίσως κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε φανταστεί. Οι εποχές αλλάζουν και ευτυχισμένοι επισκέπτες του τόπου μας, είναι πια οι επισκέπτες που θα γοητευτούν μέσα από την ανακάλυψη ενός γαστρονομικού θησαυρού. Εμείς απλά κάνουμε το πρώτο βήμα για να δούμε όλοι από κοντά πόσο υπέροχα δημιουργικός και χρήσιμος είναι ο θησαυρός αυτός. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: