Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Χειροποίητο παγωτό βανίλιας με νιφάδες σοκολάτας



ΥΛΙΚΑ


  • 625 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36% ζαχαροπλαστικής
  • λίγο βανίλια
  • 4 τεμάχια κρόκος αυγού 
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη 
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 

  1. Τοποθετούμε σε μια μπασίνα την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα να γίνει σαντιγί, προσθέτοντας την βανίλια.
  2. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι με νερό  και το βάζουμε πάνω στην φωτιά και τοποθετούμε την μπασίνα με την σαντιγί και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  3. Το βγάζουμε από την φωτιά και το ανακατεύουμε καλά πάλι και το τοποθετούμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη.
  4. Σε μια άλλη μπασίνα, χτυπάμε τους κρόκους αυγού με την ζάχαρη με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  5. Τοποθετούμε ξανά την μπασίνα με την σαντιγί, πάνω στο κατσαρολάκι με νερό και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα κρόκος-ζάχαρης, ανακατεύοντας συνέχεια και για 15 λεπτά.
  6. Μόλις έχουμε τελειώσει τον βρασμό και το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ανακατεύουμε συνέχεια....
  7. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
  8. Το ξανά βγάζουμε από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά με ένα σύρμα.......
  9. Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  10. Το βγάζουμε ξανά από την κατάψυξη, ανακατεύοντας πάλι και το τοποθετούμε σε μπολ της αρεσκείας μας.
  11. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες....και είναι έτοιμο!!!
  12. Τέλος ρίχνουμε νιφάδες σοκολάτας από πάνω για να το γαρνίρουμε ομοιόμορφα.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: