Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ

  • 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο γάλακτος
  • φύλλο κρούστας κομμένο σε ισσάριθμα τετράγωνα κομμάτια
  • ζάχαρη άχνη
  • φραγκοστάφυλλα ή φρούτο τις αρεσκείας μας (ροδάκινα)
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι 
  • βανίλια 
  • 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 
  • φραγκοστάφυλλα ή διάφορα φρούτα τις αρεσκείας μας  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200C για να ψήσουμε τις φωλιές μας.
  2. Βουτυρώνουμε μικρές ειδικές φόρμες για τάρτες και μετά πέρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε ένα ένα και ενώνουμε 5 τεμάχια μαζί και τα τοποθετούμε μέσα στις ειδικές φόρμες και αφήνουμε να προεξέχουν, βουτυρώνοντας πολύ καλά όλα τα φύλλα απο πάνω.
  3. Ψήνουμε για 15 λεπτα περίπου και πάντα με την επίβλεψή μας, ώσπου να έχουν ένα χρυσαφεί χρώμα.
  4. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντυγί και προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανίλια και την άχνη ζάχαρη την οποία τα ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Πέρνουμε τα ψημένα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε πάνω σε πιάτο τις αρεσκέιας μας, και μοιράζουμε την γέμιση της κρέμα μας.
  7. Τοποθετούμε τα φρούτα τις αρεσκείας μας και με φραγκοστάφυλλα 
  8. Τα αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη και ααν θέλουμε πολύ λίγο κανέλλα.
  9. Έτοιμα να τα σερβίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: