Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Σως με μηλίτη και μήλο



ΥΛΙΚΑ
  • 250 γραμμάρια μήλα
  • 100 ml γλυκό μηλίτη
  • 2 ml ξίδι από μηλίτη
  • 15 γραμμάρια βούτυρο 
  • 2 ολόκληρα γαρύφαλλα 
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κτς μέλι
  • 1 1/2 κτγ μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και φαιρούμε τους σπόρους.
  2. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το μηλίτη, το ξίδι, το βούτυρο, τα γαρύφαλλα, και το θυμάρι
  3. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά.
  4. Δυναμώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Αφαιρούμε τα γαρίφαλλα και το θυμάρι και προσθέτουμε το μέλι και την μουστάρδα, χτυπώντας το μείγμα με ένα σύρμα.
  6. Δοκιμάζουμε και μπορεί να χρειάζετε λίγο μέλι ακόμη...
  7. Αν θέλουμε περνάμε από το σουρωτήρι την σως για να είναι λεία.
Είναι συνοδευτικό για ψητό χοιρινό, πάπια, χήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: