Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΑΥΓΟ



ΥΛΙΚΑ

  • σοκολάτα υγείας ή γάλακτος ή λευκή 1/2 κιλό + 50 γραμμάρια για ντεκόρ
  • ζάχαρη 300 γραμμάρια
  • νερό 3 κτσ 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε ενα μπεν μαρι, για να λιώσουμε την σοκολάτα.
  2. σε ένα άλλο κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να γίνει καραμέλα.
  3. απλώνουμε σε διάφορα σχήματα την καραμέλα σε αλουμινόχαρτο κλαι το αφήνουμε να κρυώσει 
  4. έχουμε ετοιμάσει τις ειδικές θύκες για τα αυγά με λιωμένο βούτυρο, με ένα πινέλο και το αλείφουμε ομοιόμορφα παντού.
  5. έχουμε ετοιμάσει την σοκολάτα (λιωμένη), και την ανακατεύουμε όπως είναι μέσα στην μπασίνα.
  6. περιχύνουμε την σοκολάτα μέσα στην αυγουλοθήκη και κλείνουμε το άλλο καπάκι αυγού, και το αναποδογυρίζουμε συνεχώς μέχρι να πάει παντού η σοκολάτα στα τοιχώματα.
  7. το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 λεπτά, και το ξανα αναποδογυρίζουμε πάλι με τον διο τρόπο.
  8. αυτό θα το κάνουμε καμμία 10 φορές μέχρι να πάει παντου η σοκολάτα και να παγώσει.
  9. το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να στεγνώση καλά
  10. το βγάζουμε από την κατάψυξη και το τοποθετούμε πάνω στον πάγκο μας.
  11. αρχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά το καπάκι από πάνω και σιγά σιγά ξεκολάμε τις δυο αυγοθήκες.
  12. το αυγό είναι έτοιμο και το τοποθετούμε σε μια βάση.
  13. ρίχνουμε λιωμένη σοκολάτα της αρεσκίας μας και βάζουμε και τις καραμέλες για ντεκορ.
  14. έτοιμο....





Δεν υπάρχουν σχόλια: