Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ



ΥΛΙΚΑ 


  • 600 γραμμάρια γάλα καρύδας Cardinal
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 τεμάχια ζελατίνα
  • 1/2 κτγ βανίλια
  • 1/2 κτγ καρύδα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα καρύδας μαζί με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
  2. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ με νερό την ζελατίνα να μαλακώσει και την ρίχνουμε αμέσως μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα καρύδας και την ζάχαρη ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε την βανίλια και την τριμμένη καρύδα μέσα στο μείγμα μας, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίζει να βράζει και το αποσσύρουμε από την φωτιά.
  4. Το αφήνουμε να ηρεμήση και μετά το σερβίρουμε σε ειδικά μπολάκια για Πανακότα.
  5. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η Πανακότα.
  6. Την σερβίρουμε με τρίμμα καρύδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: