Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

MUFFINS ΜΕ ΛΕΜΟΝΤΣΕΛΟ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


ΥΛΙΚΑ 

  • 2 τεμάχια αυγά
  • 200 γραμμάρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια φρέσκες φράουλες
  • 4 κτσ λεμοντσέλο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια σε δύο μπολ.
  2. Χτυπάμε στο μιξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπαμε το γιαούρτι μαζί με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους αυγού.
  4. Ενώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού με την μαρέγκα, και ρίχνουμε μέσα το λεμοντσέλο, ανακατεύοντας συνέχεια.
  5. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ, ανακατεύοντας ελαφρά και είναι έτοιμο!!!
  6. Έχουμε πλύνει καλά και στεγνώση τις φράουλες και τις κόβουμε ψιλά κομματάκια.
  7. Ρίχνουμε τις φράουλες στο μείγμα και με ένα κουτάλι το ανακατεύουμε ελαφρά.
  8. Το μείγμα μας το βάζουμε σε ειδικές θήκες για μάφινς και όταν τελειώσουμε με αυτό το στάδιο τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 με 20 λεπτά περίπου, πάντα μα την επίβλεψή μας
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα σερβίρουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: