Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

ΙΤΑΛΙΚΟ AMARETTI


ΥΛΙΚΑ

  • 225 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 τεμάχια ασπράδια αυγού
  • χοντρή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μιξερ τοποθετούμε το φιλέ αμύγδάλου και τα ψιλοχτυπάμε.
  2. Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και τα ασπράδια αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενείς μείγμα.
  3. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, το τοποθετούμε σε πάγκο και το πλαθουμε ολόκληρο σε ρολό.
  4. Το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε ισάριθμα κομμάτια τις αρεσκείας μας.
  5. Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολα και βρέχουμε με νερό και ρίχνουμε από πάνω την χοντρή ζάχαρη.
  6. Ψήνουμε στους 180C για 15 λεπτά περίπου.
  7. Μόλις κρυώσουν τα προσφέρουμε για τον καφέ ή τσάι

Δεν υπάρχουν σχόλια: